Konferencija u Washingtonu prilika za prezentaciju turističkih ljepota BiH

15.11.2015. 13:11 / Izvor: Fena
Konferencija u Washingtonu prilika za prezentaciju turističkih ljepota BiH

Prisutnim visokim međunarodnim i bh. zvaničnicima bit će prikazane turističke ljepote BiH, a već je putem društvenih mreža pokrenuta kampanja prezentacije najljepših kulturnih i prirodnih odredišta u BiH.

Centar za transatlantske odnose pri Johns Hopkins univerzitetu u Washingtonu organizirat će u ponedjeljak i utorak u američkoj prijestonici veliku međunarodnu konferenciju posvećenu izgledima za reforme u BiH, a u povodu 20. godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Međutim, osim razgovora o ovoj temi, Centar za transatlantske odnose iskoristit će ovu priliku i za promociju turističkih destinacija širom BiH. Prisutnim visokim međunarodnim i bh. zvaničnicima bit će prikazane turističke ljepote BiH, a već je putem društvenih mreža pokrenuta kampanja prezentacije najljepših kulturnih i prirodnih odredišta u BiH.

Kako je potvrđeno, na konferenciji u Washingtonu u ponedjeljak i utorak učestvovat će Hoyt Yee, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a, Maureen Cormack, ambasadorica SAD-a u Bosni i Hercegovini, Ellen Goldstein, direktorica Svjetske banke za zapadni Balkan, Ian Brown, direktor EBRD-a, Nadeem Ilahi, šef Misije MMF-a za BiH i drugi, a od bh. zvaničnika, među ostalim, Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, Fadil Novalić, federalni premijer, Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, Jelka Milićević, zamjenica premijera i ministrica financija u Vladi Federacije BiH...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave