Seminar: Cyber sigurnost u savremenom svijetu i poslovanju

24.04.2019. 10:36 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Cyber sigurnost u savremenom svijetu i poslovanju

Neki cyber napadi su veoma brzi i kratkotrajni, ali mnoge savremene prijetnje vašem poslovanju će se odvijati u određenom vremenskom razdoblju.

Seminar: Cyber sigurnost u savremenom svijetu i poslovanju

08. maj - Hotel Hills Sarajevo

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

U savremenom svijetu i poslovanju cyber sigurnost nije više opcija. Bez obzira na vašu industriju ili veličinu, prije ili kasnije, možete biti ciljani od strane hakera. Cyber kriminalci ne diskriminiraju kada se radi o iskorištavanju ranjivosti i praznina.

Cyber kriminalci su pametni i tragaju za ranjivim kompanijama. Oni iskorištavaju uobičajene greške i propuste u kršenju sistema, a zatim kradu, ometaju ili traže otkupninu za pristup podacima. Šta možemo poduzeti kako bi smanjili vjerovatnoću uspješnog napada.

Neki cyber napadi su veoma brzi i kratkotrajni, ali mnoge savremene prijetnje vašem poslovanju će se odvijati u određenom vremenskom razdoblju, u različitim fazama, svaka sa svojom metodom, svrhom i rezultatom.

Vaše poslovanje može se pripremiti za odbranu u svakoj fazi napada.

Teme seminara:

•             Stanje sigurnosti i moderne sigurnosne prijetnje;

•             Osnove sigurnosti;

•             Planiranje odgovora na sigurnosni incident;

•             Windows Security & Forensics.

Na seminaru ćete saznati:

•             Kako upravljati korisnicima i računima kako bi se povećala sigurnost;

•             Zašto bi trebali pripremiti plan odgovora na incidente i kontinuirano pratiti sumnjive aktivnosti;

•             Načine zaštite vaših podataka i dokumenata na temelju osjetljivosti i važnosti za vaše poslovanje;

•             Kako hakeri koriste zlonamjerne programe, zlonamjerni softver, ransomware, phishing i ostalo za pristup vašim podacima i sistemima;

•             Načine na koje možete pratiti svoje podatke za sumnjive aktivnosti i poduzeti odgovarajuće korake ako je potrebno.

 

PREDAVAČ

Predrag Puharić, diplomirani kriminalista. Preko 15 godina izučava kompjuterski kriminalitet i informacijsku sigurnost uz aktivno bavljenje administracijom i održavanjem IT sistema i mreža. Više godina je CISO na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Konsultant i edukator iz oblasti informacijske sigurnosti te cyber kriminaliteta za Unicef, UNDP, StC, VSTV i CEST te mnogih privatnih kompanija koje se bave sigurnošću. Kao konsultant vodio organizaciju i implementaciju IT-a za RSG Media Group te više članica Univerziteta u Sarajevu.

Učesnik je niza međunarodnih konferencija sa radovima na temu kompjuterskog kriminaliteta i sigurnosti i zaštite. Jedan je od pokretača Sarajevo Cyber Security foruma, te istraživač i autor niza dokumenata i smjernica od kojih bi posebno istakli „Smjernice za društveno odgovorne informaciono-komunikacijske kompanije u oblasti zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja“, koje su podržane od strane UN-a i RAK-a. Autor je i univerzitetskog udžbenika iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta.

 

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA SEMINARA

Hotel Hills Sarajevo

Adresa: Butmirska cesta 18, Ilidža 71210

Vrijeme: 08. maj, 09-16h

 

CIJENA

Kotizacija za učešće na seminaru Cyber sigurnost u savremenom svijetu i poslovanju iznosi 395 KM (+17% PDV), a svi oni koji se prijave do 01. maja 2019. godine ostvaruju popust na rane kotizacije od 10% te plaćaju kotizaciju u iznosu od 355 KM (+17% PDV).

Popust 10% za 2 i više, 20% za 5 i više učesnika iz iste organizacije / kompanije.

Cijena uključuje osvježenje na pauzama i zajednički ručak.

Obzirom da se seminar održava u mjesecu Ramazanu, polaznicima koji poste bit će obezbjeđeni vaučeri koje će moći iskoristiti na iftaru toga dana organizovanom u Hotelu Hills..

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: info@sys.ba, Tel: 033 931 000

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave