REC seminar: Zaštita podataka GDPR

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

REC seminar: Zaštita podataka GDPR

Fokus seminara je na smjernicama koje su neophodne za obradu ličnih podataka.

07.10.2019. 09:54 Izvor: / Akta.ba

REC d.o.o. organizuje jednodnevni seminar i promociju novog priručnika:

    PRIMJENA UREDBE O ZAŠTITI PODATAKA (GDPR)

I ZAKONA O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA

 

Mjesto

Datum

Mjesto održavanja

Mostar

22. 10. 2019.

Hotel „Mostar“

Sarajevo

23. 10. 2019.

Hotel „Hollywood“ - Ilidža

Banja luka

28. 10. 2019.

Hotel  „Bosna“

 

 

Početak svakog seminara u 09:30

 

Nova EU regulacija o zaštiti ličnih podataka, poznata kao Uredba o zaštiti podataka (GDPR), uvodi nove obaveze svim pravnim licima iz BiH koji imaju klijente u državama članicama Evropske unije. U skladu sa zahtjevima EU i Uredbe, obaveza poslodavaca je uspostava primjerenih modaliteta postupanja s različitim vrstama ličnih podataka koje se prikupljaju tokom svakodnevnog poslovanja. Jedan od preduslova za modifikaciju poslovnih procesa i praksi je i izrada novih internih akata.    

Fokus seminara je na smjernicama koje su neophodne za obradu ličnih podataka, a koje su usaglašene sa Zakonom o zaštiti podataka i Uredbom o zaštiti  podataka (GDPR). U skladu sa našom dosadašnjom praksom, poseban dio seminara će biti posvećen praktičnim rješenjima, preporukama, i praktičnim primjerima.

Unutar svake tematske cjeline, učesnici seminara će imati priliku da dobiju konkretne odgovore na brojna pitanja i dileme kako dosljedno primijeniti Zakon o zaštiti ličnih podataka, i Uredbu o zaštiti podataka (GDPR).

Za predstojeći seminar pripremili smo novi priručnik pod nazivom „Primjena propisa o zaštiti ličnih podataka“ i koji će učesnici dobiti u sklopu kotizacije a za koji smatramo da će Vam pomoći u Vašem radu.

 

SADRŽAJ SEMINARA

 

Uredba o zaštiti podataka (GDPR)

  • Osvrt na Uredbu GDPR - svrha nastanka nove Uredbe
  • Veza nove uredbe sa postojećom zakonskom regulativom na polju zaštite informacija
  • Lični podatak u kontekstu nove Uredbe
  • Šta Uredba donosi privrednim subjektima i institucijama
  • Utjecaj primjene Uredbe na poslovanje kompanija u BiH
  • Pregled obaveza institucija i privrednih subjekata u skladu sa GDPR Uredbom
  • Praktične smjernice za usaglašavanje poslovnih procesa sa EU Uredbom
  • Moguće forme i sadržaj pristanka na obradu ličnih podataka
  • Ključni koraci pri implementaciji Uredbe
  • Rizici povezani sa primjenom Uredbe
  • Pravo na pristup, ispravak i brisanje podataka
  • Pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor

 

Zakon o zaštiti ličnih podataka

  • Zakon o zaštiti ličnih podataka i provedbeni akti
  • Obim primjene zakona
  • Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH
  • Definicije/pojmovi iz Zakona
  • Obrada ličnih podataka
  • Prava nosioca ličnih podataka
  • Podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu ličnih podataka
  • Obaveze kontrolora prije uspostavljanja zbirke podataka
  • Obavezni akti/aktivnosti  poslodavca
  • Pravila /Pravilnik o provođenju Zakona o zaštiti ličnih podataka kontolora podataka
  • Posebni slučajevi obrade podataka
  • Odgovornost

Pitanja i odgovori

 

PREDAVAČI

Mr. iur. Mirela Gljiva

Danijela Radonić, dipl. pravnik

 

SEMINAR JE NAMIJENJEN

Svima onima koji se bave obradom ličnih podataka, pravnicima, ekonomistima, advokatima, radnicima u finansijskim institicijama (banke, osiguravajuća društva), državnim, zdravstvenim i svim drugim organizacijama koje obrađuju lične podatke, menadžerima ljudskih resursa, poslodavcima, i drugima koji žele unaprijediti svoje znanje u ovoj oblasti.

 

KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE (sa PDV-om)

185 KM po jednom učesniku

175 KM po osobi za dva i više učesnika iz iste organizacije

165 KM po učesniku za pretplatnike na časopis „Pravo i finansije“

Kotizacija uključuje:

  • Troškove sudjelovanja u radu seminara
  • Materijal za pisanje

Seminarski materijal:

NOVI Priručnik: „Primjena propisa o zaštiti ličnih podataka“

  • Osvježenje u pauzama i zajednički ručak
  • Certifikat o učešću na seminaru

 

PRIJAVA ZA SEMINAR

Obavezna prijava za seminar putem prijavnog obrasca:

  1. Popunjen prijavni obrazac molimo Vas da pošaljete putem e-maila na rec@rec.ba ili putem faxa na jedan od brojeva + 387 33 40 87 78, 033 40 87 79 i 033 21 45 82.
  2. Na osnovu dostavljenog prijavnog obrasca, dostavljamo Vam profakturu na osnovu koje se vrši plaćanje.

 

Uplata se može izvršiti i u gotovini prije početka seminara – molimo Vas da nas o tome ranije pismeno obavijestite.

VAŽNA NAPOMENA

Budžetski korisnici mogu prisustvovati seminaru uz odgodu plaćanja, ali uz obaveznu

REC d.o.o., Jukićeva 2, 71000 Sarajevo

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave