Konferencija i B2B razgovori bh. i njemačkih firmi na temu proizvodnje i obrade metala u BiH

06.05.2022. 13:46 / Izvor: Akta.ba
konferencija

Konferencija je prvenstveno namijenjena bh. privrednicima iz metaloprerađivačkog sektora u BiH.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) će 31.05.2022. u saradnji sa njemačkim Saveznim ministarstvom za privredu i zaštitu klime (BMKi) organizirati Konferenciju i B2B razgovore sa temom: "Proizvodnja i obrada metala u Bosni i Hercegovini".

Konferencija je prvenstveno namijenjena bh. privrednicima iz metaloprerađivačkog sektora u BiH s ciljem spajanja sa zainteresiranim njemačkim kompanijama kao potencijalnim poslovnim partnerima, te ostvarenju poslovne suradnje.

Cilj ove poslovne inicijative je spajanje njemačkih malih i srednjih metaloprerađivačkih preduzeća sa bosanskohercegovačkim kompanijama iz iste industrije, te otvoranje mogućnosti za tehnološke provajdere koji mogu imati koristi od modernizacije cjelokupne industrije.

Svoj iskaz zainteresovanosti/registraciju za učešće na ovom događaju pošaljete do 11. 5. 2022. godine na: LINK ZA OBRAZAC

Za više informacija o procesu prijave kontaktirati: info@ahk.ba

Organizatori ističu da postoji mogućnost posjete njemačke delegacije vašoj kompaniji ukoliko za to izrazite želju u periodu 01. i 02.06.2022.

Poseban potencijal za bosanskohercegovačke kompanije postoji u sljedećim oblastima:

-Razvoj i proizvodnja CNC mašina;

-Proizvodnja generatora, motora i konvertora;

-Proizvodnja i distribucija komprimiranog zraka;

-Proizvodnja sigurnosnih sistema;

-Proizvodnja sistema za čišćenje i odmašćivanje industrijskih dijelova (pod pritiskom i ultrazvučno);

-Najmodernije tehnologije za obradu metala i mnoge druge.

Ključni podaci o metalopreradi u obje zemlje

SR Njemačka, kao najrazvijenija ekonomija Evrope, predstavlja jednog od svjetskih lidera u metaloprerađivačkom sektoru. Kao najveći proizvođač čelika u EU, sa godišnjom proizvodnjom od približno 39,7 miliona tona sirovog čelika, očekuje se da će ova industrija u tekućoj godini zaposliti dodatnih 70 000 ljudi.

Sektor metaloprerade u Bosni i Hercegovini također ima dugu tradiciju. S obzirom na konkurentnu radnu snagu i kratke rokove isporuke zbog blizine EU, bosanskohercegovačke firme se u posljednjim godinama afirmiraju kao pouzdan i važan poslovni partner brojnim njemačkim kompanijama, koje sve više iskazuju interes za saradnju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave