Zaštita ličnih podatka u BiH u kontekstu GDPR Uredbe EU - Praktične smjernice

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Zaštita ličnih podatka u BiH u kontekstu GDPR Uredbe EU - Praktične smjernice

Fokus ovog seminara je prilagođavanje poslovnih procesa sa novim GDPR zahtjevima.

19.07.2018. 09:55 Izvor: / Akta.ba

Seminar

Zaštita ličnih podatka u BiH u kontekstu GDPR Uredbe EU - Praktične smjernice

31. 7. 2018. SARAJEVO, hotel Sarajevo

 

Sva privredna društva, finansijske institucije, institucije svih nivoa vlasti, javne ustanove i svi drugi subjekti u Bosni i Hercegovini su obveznici primjene i kontrolori provođenja odredbi Zakona o zaštiti ličnih/osobnih podataka Bosne i Hercegovine.

Zakon obavezuje uspostavljanje i registrovanje svih evidencija koje sadrže lične podatke i vlastite planove sigurnosti o zaštiti ličnih podataka te niz kaznenih mjera prema odgovornim licima koja  se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Značajna novina u ovoj oblasti je Uredba o zaštiti ličnih podataka EU, poznata kao GDPR. Sva pravna lica iz BiH koja imaju klijente u državama članicama Evropske unije obavezna su da usklade interne akte sa novom EU regulativom.

Iz tog razloga, fokus ovog seminara je prilagođavanje poslovnih procesa sa novim GDPR zahtjevima.

U skladu sa našom dosadašnjom praksom, poseban dio seminara će biti posvećen praktičnim rješenjima, preporukama, smjernicama i primjerima iz prakse.

Unutar svake tematske cjeline, učesnici seminara će imati priliku da dobiju konkretne odgovore na brojna pitanja i dileme kako dosljedno primijeniti Zakon o zaštiti ličnih podataka i prilagoditi svoje poslovanje zahtjevima nove EU regulative.

TEMATSKE CJELINE

  • Pregled obaveza institucija i privrednih subjekata u skladu sa Zakonom i GDPR Uredbom
  • Praktične smjernice za usaglašavanje procesa sa Zakonom i EU uredbom
  • Moguće forme i sadržaj pristanka na obradu ličnih podataka
  • Usklađivanje postojeće baze klijenata i novih klijenata
  • Usklađivanje Cookie Policy
  • Pravo na brisanje podataka
  • Pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor
  • Obaveza dokumentovanja svih procesa u okviru obrade ličnih podataka
  • Digitalni proizvodi i usluge
  • Smjernice za izradu plana sigurnosti ličnih podataka
  • Mjere zaštite ličnih podataka

– ugovori sa radnicima
– ugovori sa računovodstvenim servisima
– ugovori sa kupcima/klijentima

  • Očekivane izmjene Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH

Voditelj seminara:
Muhamed Mujakić,
certificirani trener za oblast zaštite podataka

Trajanje seminara: od 10:00 do 16:30

Naknada: 200 KM po učesniku (sa uključenim PDV-om)

Naknada uključuje:

  • učešće na seminaru
  • edukacijski materijal
  • certifikat
  • ručak i osvježenje tokom pauza

Za sve informacije o seminaru i prijave molimo kontaktirajte:
Revicon d.o.o.
Envera Šehovića 14, 71000 Sarajevo
tel: (033) 720-584 (Jasna Kulina i Dženita Mehmedić)
fax: (033) 720-581
e-mail: revicon@revicon.info
www.revicon.info

ZBOG OGRANIČENOG BROJA MJESTA PRIJAVA JE OBAVEZNA

PREDVIĐENI TERMIN POPUNJAVAĆE SE REDOSLIJEDOM PRIMLJENIH UPLATA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave