U Code Hub-u Mostar informirajte se o pravima i obvezama freelancera u BiH

Najave / DOGAĐAJI

U Code Hub-u Mostar informirajte se o pravima i obvezama freelancera u BiH

Sudjelovanje na ovom meetup-u je besplatno, ali broj mjesta je ograničen.

06.08.2018. 14:08 Izvor: / Akta.ba

Posljednjih nekoliko godina na tržištu rada sve se češće mogu uočiti freelanceri, pojedinci koji su pronašli način na koji mogu unovčiti svoj talent i vještine bez da su u stalnom radnom odnosu.

Veliki broj platformi namijenjenih za povezivanje većinom mladih kreativaca i onih kojima su potrebne njihove usluge olakšava realizaciju ovih ciljeva, ali i unapređuje kvalitetu ponuđenih usluga.

Oni vrlo često svoje usluge nude na globalnom tržištu ostvarujući tako prihode iz svih dijelova svijeta. Kada je Porezna uprava Federacije BiH početkom srpnja uputila poziv poreznim obveznicima koji ostvaruju prihode iz inozemstva, freelanceri su postali česta tema razgovora različitih aktera. U tim razgovorima i medijskim nastupima nerijetko su se pojavljivale neprovjerene i netočne informacije koje su dodatno otežavale situaciju.

S ciljem informiranja javnosti i ciljne skupine, INTERA Tehnološki Park, u suradnji s agencijom Promotion, organizira Code On Meetup Vol. 5: Freelanceri – prava i obveze na kojem će stručnjaci iz ovog područja s prisutnima podijeliti informacije ključne za pravilnu primjenu zakona.

Meetup će se održati u četvrtak, 23.8.2018. godine u 17h u Code Hub-u Mostar, a vodit će ga dr. sc. Dragan Gabrić, savjetnik iz oblasti financija, računovodstva i poreza, predavač na kontinuiranim edukacijama za računovođe, revizore i financijske djelatnike, a tijekom višegodišnjeg rada u ovim područjima stekao je profesionalna zvanja ovlaštenog procjenitelja imovine, obveza i kapitala, certificiranog računovođe te sudskog vještaka ekonomske struke.

On će prisutnima predstaviti prava i obveze freelancera u Bosni i Hercegovini stavljajući naglasak na pravilnu primjenu zakona, ali i olakšice na koje porezni obveznici imaju pravo. Gabriću će se pridružiti i stručnjaci iz INTERA Tehnološkog Parka koji će prisutnima osigurati odgovore na pitanja o eventualnom pokretanju vlastitog poduzeća, ali i mladi ljudi koji su se već ranije suočili s ovom temom.

Sudjelovanje na ovom meetup-u je besplatno, ali broj mjesta je ograničen. Stoga požurite i već danas ispunite prijavni obrazac na linku!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave