Sutra počinje Business Forum Livno 2018, osniva se i Tehnološki park

Najave / DOGAĐAJI

Sutra počinje Business Forum Livno 2018, osniva se i Tehnološki park

Skup će preko okupiti preko 200 uzvanika.

13.08.2018. 09:58 Izvor: / Akta.ba

U hotela B&M u Livnu, sa početkom u 10:00 sati sutra će biti održan Business Forum Livno 2018.  Glavna tema konferencije biti će predstavljanje zaklade Linnovate, budućeg Tehnološkog parka Livno. 

U sklopu Foruma planirano je predstavljanje zaklade Linnovate, uspješnih priča sličnih organizacija, poduzetnika širom regije, kao i upoznavanje sa dostupnim mogućnostima financiranja. U sklopu događaja planirana je i panel diskusija o potencijalima suradnje s zajednicama u dijaspori. 

Također u sklopu foruma planirano je otvaranje poslovnoga inkubatora na adresi Zgona bb, površine 300 m2, koji će budući poduzetnici moći koristiti kroz razne programe inkubacije.  

Osnovni cilj zaklade Linnovate jeste izgradnja inovativnog poslovnog okruženja za stvaranje perspektivnije budućnosti, koji će mladima ponuditi alternativu, odnosno mogućnost kreiranja samostalne i neovisne budućnosti, dok će se rad zaklade temeljiti na podršci edukaciji, poduzetništvu, izvozu te financiranju. 

Incijativa uspostave zaklade Linnovate je pokrenuta od strane osoba koji vuku porijeklo iz Livna, a to su Bernardin Ćenan, Božo Perić, Marin Jozić te Mate Rimac. Pored uloge osnivača, važno za naglasiti ulogu Mate Rimca kao glavnog donatora koji je osigurao potrebnu financijsku podršku za početak rada, kao i mnoge druge programe i aktivnosti zaklade Linnovate.

Na forumu se očekuje se 200 gostiju iz dijaspore kao i okolice grada Livno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave