Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Konstituirajući sastanak za uspostavljanje saradnje između Vlade KS i nevladinog sektora - 30. juni 2009. godine

29.06.2009. 11:22 / Izvor: Fena

Konstituirajući sastanak mješovitog tima za izradu sporazuma između Vlade Kantona Sarajevo i nevladinog sektora bit će održan u utorak, 30. juna 2009. godine u Sarajevu.

Uspostavljanjem saradnje između Vlade Kantona Sarajevo i nevladinog sektora građani će biti više uključeni u procese donošenja bitnih odluka, kao što su usvajanje budžeta, definiranje javnog interesa i transparentniji rad zakonodavne vlasti, saopćio je Centar za promociju civilnog društva (CPCD).

U pripremi ovog sporazuma učestvovale su, kroz javne rasprave, brojne nevladine organizacije, predstavnici građana i vladinih institucija.

Iz CPCD-a naglašavaju da će ovaj sporazum bitno uticati na izgradnju partnerskih odnosa između Vlade i nevladinih organizacija i na taj način doprinijeti zajedničkim naporima na poboljšanju kvaliteta života i rješavanju brojnih problema građana. Ujedno, sporazum će značiti početak istinske saradnje institucija vlasti i građana kroz nevladine organizacije koje ih predstavljaju.

Ovakva inicijativa je u vremenu sveopće krize bitnija nego ikada, jer iskustva pokazuju da sadašnji kapaciteti bilo kojeg nivoa vlasti nisu dovoljni za rješavanje nagomilanih problema, navedeno je u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave