Najave / DOGAĐAJI

Koordinacijski sastanak partnera projekta SEE RIVER

10.03.2014. 10:46 / Izvor: eKapija.ba

Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu bit će domaćin trodnevnog koordinacijskog sastanka projektnih partnera koji će se ovaj put održati u Bosni i Hercegovini, a u okviru projekta Održivo Integralno upravljanje međunarodnim riječnim koridorima u zemljama Jugoistočne Europe – SEE RIVER.

Cjelodnevni sastanci će se održati 11.03. i 12.03.2014. godine u hotelu Saraj u Sarajevu, a 13.03.2014. godine projektni partneri će obići pilotno područje sliva rijeke Neretve.

Projekt "Održivo Integralno upravljanje međunarodnim riječnim koridorima u zemljama Jugoistočne Europe – SEE RIVER" provodi Institut za hidrotehniku GF u Sarajevu kao jedan od 26 partnera na projektu Međudržavnog Programa za Suradnju za Jugoistočnu Europu - SEE RIVER, u okviru aktivnosti koje su započele u oktobru 2012. godine i traju 24 mjeseca. Projekt je dobio financijsku podršku Evropske unije iz ERDF i IPA sredstava. Partneri u projektu su najrelevantnije institucije iz oblasti upravljanja riječnim koridorima iz 11 država Jugoistočne Evrope.

Glavni cilj projekta je uspostaviti i ojačati multisektorsku mrežu zainteresiranih strana (stakeholdera) koji dijele teritoriju međunarodnog riječnog koridora, kako bi mogli zajednički razgovarati o procesima planiranja i implementacije radi integriranja postojećih sektorskih politika, planova i programa, a sa ciljem postizanja konsenzusa o integrativnom upravljanju riječnim koridorima, uzimajući u obzir podjednako i razvoj i interese očuvanja i zaštite prirode.

Na sastanku će biti prisutni predstavnici svih projektnih partnera, a na istom će se razgovarati o dosadašnjim i narednim projektnim aktivnostima, sa naglaskom na pregled aktivnosti vezanih za izradu alata za upravljanje međunarodnim riječnim koridorima kako na slivu rijeke Drave, tako i na svih pet pilotnih područja riječnih slivova rijeka Bodrog, Prut, Soča, Neretva i Vjosa.

Članovi projektnog tima iz Bosne i Hercegovine održat će prezentaciju o toku aktivnosti na području sliva rijeke Neretve, i informisati ostale partnere o postignutim rezultatima, kao i o narednim aktivnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave