Kurgan seminar: Izrada biznis plana

15.04.2014. 10:12 / Izvor: eKapija.ba
Kurgan seminar: Izrada biznis plana

Ovaj seminar će Vam pojasniti zašto je bitno imati dobar, a ne bilo kakav ili nikakav biznis plan, te ćete biti u mogućnosti predstaviti otkuda je potekla Vaša ideja i do koje razine rasta je stigla u svakom momentu.

IZRADA BIZNIS PLANA

Dokument koji mapira put od zanimljive ideje do uspješne kompanije

19. april (subota) 10:00-16:00

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjena svima koji imaju zanimljivu ideju i pitaju se kako od nje napraviti uspješan biznis, ali i vlasnicima i zaposlenicima postojećih kompanija koje nemaju preciziran biznis plan i svim poduzetnicima koji žele otkriti mapu puta do poslovnog uspjeha.

Zašto prisustvovati seminaru?

Ovaj seminar će Vam pojasniti zašto je bitno imati dobar, a ne bilo kakav ili nikakav biznis plan, te ćete biti u mogućnosti predstaviti otkuda je potekla Vaša ideja i do koje razine rasta je stigla u svakom momentu, smanjit ćete prostor za greške u radu, olakšati članovima svoga tima da surađuju sa Vama na realizaciji Vaših ciljeva, ali i omogućiti sticanje kredibiliteta kod potencijalnih investitora i kreditora.

Kakav je sadržaj seminara?

Seminar se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu govorit ćemo o poslovnom planu kao dokumentu koji jasno opisuje poslovnu ideju, njene efekte, koju metodologiju koristiti, koji dijelovi poslovnog plana su najvažniji, kako napisati odličan poslovni plan za start up firmu s posebnim osvrtom na „Canvas“ model, te metodama i fazama izrade poslovnog modela, kako napisati poslovni plan koji će zadovoljiti kreditore ili bankare, kako pravilno projektovati prihode i rashode. Izložit ćemo prednosti izrade dobrog biznis plana, s obzirom da se radi o poduzetničkom alatu za strateško upravljanje koji Vam omogućava da predstavite svoju poslovnu ideju, da dizajnirate izazove, da osvježavate i usmjeravate svoj biznis. Imat ćemo priliku čuti "iz prve ruke" iskustvo jedne mlade osobe koja se nedavno hrabro upustila u poduzetništvo, kakve su predosti takvog poduhvata, te koje su sve prepreke s kojima su suočeni mladi poduzetnici koji se trude uspjeti jedino uz pomoć vlasititog znanja, rada i zalaganja. U drugom, praktičnom, dijelu ćemo izraditi zanimljiv biznis plan za postojeći ili budući poslovni poduhvat.

Ko su predavači na seminaru?

Fuad Ćurčić je stručnjak u oblasti razvoja malih i srednjih preduzeća, sa MBA diplomom Univerziteta Tennessee, USA i preko 15 godina radnog iskustva u vođenju i savjetovanju iz oblasti strateškog menadžmenta, menadžmenta informacionih sistema u biznisu, benchmarketinga, analitike poslovnih procesa, računovodstva i finansija.

Emir Kurtić je viši asistent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Magistrirao je na tezi “Biznis planiranje za Start-Up: Model poduzetničkog učenja” i

bio uključen u mnoge projekte i naučne studije na različitim univerzitetima, a iza sebe ima brojne stručne i konzalting angažmane.

Avdo Halilović je apsolvent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i pobjednik na takmičenju u izradi biznis plana. Jedna je od rijetkih mladih osoba koja je bila dovoljna hrabra i kreativna na na osnovu vlastite ideje pokrene biznis koji već daje značajne rezultate.

Koliko će me koštati?

Kotizacija iznosi 120 KM, a uključuje: participaciju u radu radionice, materijal za radionicu, osvježenje tokom radionice, dvije kafe pauze, jedan obrok, parking i certifikat o odslušanom seminaru. Za članove Entrepreneurship Kluba cijena je 30 KM. (Da ostvarite pravo na pogodnosti članstva u Entrepreneurship Klubu tokom cijele godine, potrebna Vam je uplatnica za godišnju članarinu (100 KM) i popunjen online formular za članstvo u klubu).

Kako učestvovati?

Za prijavu na seminar popunite online formular na našoj Web stranici, izvršite uplatu kotizacije na račun Kurgan d.o.o. kod Ziraat banke na br. 1860001064138136; Rok za prijave je najmanje 24h prije početka seminara.

Ko je organizator?

KURGAN d.o.o. ID: 4201911470004 - Azize Šaćirbegović bb/27, 71000 Sarajevo

Tel:+387 33 911 882 Fax:+387 33 922 345 Email: training@kurgan.ba

training.kurgan.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave