Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Livno: U četvrtak radionica o sigurnosti zračnog prometa

24.03.2014. 16:11 / Izvor: Fena

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije u četvrtak, 27. ožujka, organizira radionicu pod nazivom "Sigurnost zračnog prometa kroz uspostavu i korištenje privremeno rezerviranih zona za letenje".

Radionica se realizira u sklopu projekta "Prekogranično zračno povezivanje" poznatijeg pod akronimom CAN, a održava se u Livnu, u PTC Forumu, s početkom u 10 sati - priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Projekt CAN je sufinanciran od strane Europske unije putem Programa IPA Jadranska suradnja. Vrijednost projekta na strani Ministarstva gospodarstva HBŽ iznosi 673.927,56 eura.

Projekt CAN jeste zapravo slijednik projekta "Jačanje i umrežavanje malih aerodroma na Jadranskom području - A3-NET", koji je također sufinanciran putem Programa IPA Jadranska suradnja i koji je još uvijek u provedbi. Od važnijih aktivnosti izdvaja se to da je u okviru projekta A3-NET napravljen novi hangar na letjelištu, izrađena projektna dokumentacija za infrastrukturne radove, izrađena studija izvedivosti, a trenutno se gradi i pristupni put letilištu.

U okviru projekta CAN je izgrađena zaštitna ograda oko letjelišta, potpisan je ugovor za  asfaltiranje parkinga i ostalih površina, a do kraja projekta se planiraju odraditi i pripremni  radovi za asfaltiranje piste.

Radionica koja se održava u četvrtak ima za cilj da promovira projekt u svakoj zemlji partneru na projektu, ali i da ciljanim grupama, kako nadležnim javnim tijelima, tako i operaterima  letilišta/aeroklubovima dodatno približi tematiku sigurnosti u zračnom prometu, sa osvrtom na upravljanje rizikom, suradnju i koordinaciju među svim uključenim akterima, a sve u cilju povećanja sigurnosti letenja i smanjenja broja zračnih nesreća. Bliža tematika koju obrađuje radionica je definiranje zračnog prostora za letenje jedrilicama kod preleta i visinskih letova, uspostava rezerviranih zona, njihovo aktiviranje i sigurna upotreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave