Najave/ SEMINARI I EDUKACIJE

Logosoft: MS-100: Microsoft 365 Identity and Services

Kursevi i radionice koje su planirali održati u narednom periodu će i dalje biti u ponudi uz umanjenu cijenu i mogućnost prisustva live webinarima iz sigurnosti Vašega doma.

23.03.2020. 13:27 / Izvor: Akta.ba

Logosoft Edukacije,

Prateći aktuelnu sigurnosnu i zdravstvenu situaciju u državi, Logosoft Edukacija je poduzela mjere zaštite zaposlenika i vas koji polažete ispite. Kursevi i radionice koje su planirali održati u narednom periodu će i dalje biti u ponudi uz umanjenu cijenu i mogućnost prisustva live webinarima iz sigurnosti Vašega doma. Polaznicima kurseva će biti dodatno olakšan pristup materijalima i labovima koji će im pomoći u pripremi ispita. U narednom periodu pred nama su dva live webinara, jedan Nedima Sadovića i drugi Nenada Trajkovskog.

MS-100: Microsoft 365 Identity and Services

Datum: 06.04.2020.

Cijena: 636,40 KM + PDV

Rok za prijavu:  03.04.2020. godine

NAPOMENA:  Istaknuta cijena kursa je za prijave do 31. marta. Nakon ovoga perioda cijena kursa se uvećava za 10% i iznosit će 700,00 KM + PDV.

Opis kursa

Ovaj kurs se sastoji od tri segmenta i to:
1. Office 365 Management
2. Microsoft 365 Tenant & Service Management
3. Microsoft 365 Identity Management

U okviru Office 365 menadžmenta ćete se upoznati sa ključnim komponentama istog i to kako migrirati vašu kompaniju na Office 365, kako konfigurisati Office 365 te kako upravljati Office 365 ProPlus implementacijama. Upoznat ćete se više sa Microsoft 365 tenantima i upravljanjem uslugama, uključujući načine kako planirati, upravljati i mijenjati vaš Microsoft 365 tenant i usluge. Također, kroz opciju upravljanja identitetima ćete naučiti kako upravljati korisničkim sigurnosnim grupama i licencama za cloud identitete, kako planirati i implementirati sinhronizaciju identiteta, tzv. federated identiteta, aplikacija i eksternog pristupa.

Ovaj kurs je jedan od uslova za polaganje i sticanje certifikata Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert.

Više informacija o kursu...

Predavač

Kurs će održati predavač Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave