Logosoft organizuje Webinar Angular Winter Bootcamp

24.12.2020. 10:15 / Izvor: Akta.ba
Logosoft organizuje Webinar Angular Winter Bootcamp

Logosoft Edukacije, organizuje kurs Angular Winter Bootcamp Webinar koji je na programu putem online platforme uživo u virtuelnoj učionici.

Logosoft Edukacije, organizuje kurs Angular Winter Bootcamp Webinar koji je na programu putem online platforme uživo u virtuelnoj učionici. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 08.01. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba.

Angular Winter Bootcamp (Webinar)

Datum: 11.01.2021.

Trajanje kursa: 2 sedmice - ponedjeljkom, utorkom i srijedom u terminu 07:30-20:00

Cijena: 120,00 KM + PDV

Rok za prijavu: 08.01.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od je​dnog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

Opis kursa

Da li želite naučiti kako razvijati dinamičke web stranice i aplikacije?! Na ovom kursu ćete, uz kontinuiran i praktični rad, naučiti osnove arhitekture, alata i strukture platforme Angular kompanije Google, za razvoj dinamičkih web aplikacija i stranica, osnove HTML-a, CSS-a i BootStrap CSS biblioteke za dizajniranje konačnog izgleda aplikacije, kao i osnove RESTful API platforme za preuzimanje podataka, koji se prezentuju na stranici ili aplikaciji. Kao zadnji korak, razvijenu aplikaciju ćete "postaviti" na internet. Google-ov Angular je jedna od dvije najpopularnije platforme za izradu "front-end" web aplikacija, a s njim su izrađene neke od najpoznatijih web stranica i aplikacija, kao što su Gmail, PayPal, MS Office, Rockstar Games itd.

Na ovom kursu ćemo se fokusirati na najvažnije pojmove uz što jednostavnija objašnjenja kako bismo polaznicima približili i omogućili da razumiju glavne koncepte u izradi web aplikacija. Edukacija je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj Microsoft Teams učionici.

MODULI

1. Uvod

Upoznavanje i instalacija razvojnog okruženja, kratki uvod u Angular platformu, arhikteturu i struktura Angular projekta. Upoznavanje sa programskim jezikom TypeScript.

2. Komande

Kreiranje projekta. Kreiranje komponenti, klasa, interface-a servisa.

3. Komponente

Komponente su klase kroz koje se vrši interakcija sa html dijelom komponente i one su jedna od najvažnijih dijelova Angulara.

4. Životni ciklus komponenti

Svaka komponenta ima svoj "životni" vijek i ciklus, kojim upravlja Angular. U ovom dijelu ćemo predstaviti, uz praktičan rad, glavne dijelove životnog ciklusa ngOnInit i ngOnDestory.

5. Navigacija

Upoznavanje sa navigacijom prema različitim stranicama unutar aplikacije, kreiranjem i korištenjem approuting modula.

6. Servisi i Dependency Injection

Angular servisi se koriste za višekratnu upotrebu jednog dijela programskog koda na više mjesta u aplikaciji, odnosno u više komponenata, kao što je konekcija prema back-end serveru. Upoznavanje i praktičan rad sa Dependency Injection sistemom u Angularu, koji se koristi za "injektovanje" neophodnih servisa u komponente.

7. RESTFull API

Šta je Rest API, primjena i način rada,

CSS stilovi i dizajn izgleda gotove aplikacije,

Predstavljanje, upoznavanje i praktičan rad sa kreiranjem izgleda aplikacije, korištenjem CSS-a ili instalacijom i upotrebom postojećih CSS biblioteka, kao što su Bootstrap.

8. Deploy aplikacije

Kompajliranje i upload aplikacije na internet.

Predavač

Kurs će održati Sergej Beganović.

Trenutno zaposlen na poziciji Rukovodioca odjela za informaciono – komunikacione tehnologije Suda BiH. Pored toga radi kao IT konsultant i freelencer. Trenutno je kandidat za Mastera Informacionih Tehnologija na Univerzitet Vitez u Travniku. Fokusiran u svom profesionalnom djelovanju na razvoj infromacionih sistema i aplikacija s ciljem digitalne transformacije kompanija i organizacija. Ekspert iz različitih oblasti razvoja informacionih sistema, kao što su: C#, Mikro servisi, API, Baze podataka, HTML, CSS, JavaScript, Angular itd.

Više informacija o kursu...

Napomena: Logosoft zadržava pravo promjene termina održavanja kursa/radionice.

 

Logosoft Edukacija

Vilsonovo šetalište 9, 71 000 Sarajevo
Tel: +387 33 931 997
Fax: +387 33 931 998
email: edukacija@logosoft.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave