Logosoft webinar: Administering a SQL Database Infrastructure

16.11.2020. 10:57 / Izvor: Akta.ba
Logosoft webinar: Administering a SQL Database Infrastructure

Logosoft Edukacije najavljuju je Administering a SQL Database Infrastructure (webinar) koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.

Logosoft Edukacije najavljuju je Administering a SQL Database Infrastructure (webinar) koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.

Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 27.11. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

 

Administering a SQL Database Infrastructure (Webinar)

Datum: 30.11.2020.

Trajanje kursa: 9 dana, ponedjeljak-srijeda-petak  17:30-20:15

Cijena: 600,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  27.11.2020. godine

 

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od je​dnog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV) koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.

 

Opis kursa

Kurs SQL Server Administration namjenjen je polaznicima koji žele da steknu znanje i vještine u oblasti administracije Microsoft SQL Servera i baza podataka. U ovom kursu, upoznat ćemo Vas sa različitim principima administracije SQL Servera, a na tom putu objasniti ćemo ključne koncepte, demonstrirati sintaksu i pružiti Vam priliku da isprobate svaku tehniku za sebe. Za prezentacije će biti korišteni namjenski slajdovi, koncipirani na osnovu zvanične Microsoft literature. Kurs je sastavljen od 12 modula, a nastava će biti realizirana u formi 40% prezentacije i 60% demo vježbe i konstruktivna diskusija. Kurs SQL Server Administration omogućava polaznicima dobru osnovu za dalji rad i usavršavanje na polju administracije baza podataka. Kompletan materijal koji će se koristiti na kursu, će biti distribuiran svim polaznicima. Kurs je predviđen za osobe sa osnovnim znanjem o relacionim bazama podataka, ali i za početnike koji žele da se upuste u avanturu zvanu administracija baza podataka.

 

Moduli

Za prezentacije će biti korišteni namjenski slajdovi, koncipirani na osnovu zvanične Microsoft literature. Kurs je sastavljen od 12 modula, a nastava će biti realizirana u formi 40% prezentacije i 60% demo vježbe i konstruktivna diskusija.

 

MODUL 1 Uvod u SQL Server

MODUL 2 Instalacija i konfiguracija SQL Server platforme

MODUL 3 Sigurnost SQL Servera

MODUL 4 Autorizacija korisnika za pristup resursima baze podataka

MODUL 5 Implementacija auditing mehanizma i zaštita podataka enkripcijom

MODUL 6 Recovery modeli i backup strategija

MODUL 7 Backup i Restore baza podataka

MODUL 8 Automatizacija SQL Servera

MODUL 9 Monitoring SQL Servera

MODUL 10 Troubleshooting SQL Server

MODUL 11 Import i Export podataka

MODUL 12 Dodatak

 

Predavač

Kurs će održati Nedim Fatić.

2011. godine diplomirao na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli, smjer Komunikacije. ​2019. godine završen Master studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, u saradanji sa Microsoft-om, smjer Menadžment i Informacioni sistemi. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu sa bazama podataka i MS SQL Serverom, a neke od najvažniji vještina su: instalacija, održavanje i unapređenje MS SQL Servera; pisanje naprednih T-SQL upita; razvoj novih baza podataka i održavanje postojećih; analiziranje perfomansi i stanja relacionih baza podataka i predlaganje načina za efikasniji rad; analiziranje mehanizama zaštite podataka na bazi podataka i predlaganje rješenja za njihovo poboljšanje; instalacija, održavanje i upravljanje alatima za nadzor nad bazama podataka.

 

Više informacija o kursu...

Napomena: Logosoft zadržava pravo promjene termina održavanja kursa/radionice.

 

Logosoft Edukacija

Vilsonovo šetalište 9, 71 000 Sarajevo
Tel: +387 33 931 997
Fax: +387 33 931 998
email: edukacija@logosoft.ba

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave