Logosoft webinar UX/UI Design

25.01.2021. 13:28 / Izvor: Akta.ba
Logosoft webinar UX/UI Design

Logosoft Edukacije organizuju kurs UX/UI Design Webinar koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.

Logosoft Edukacije organizuju kurs UX/UI Design (Webinar) koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 05.02. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba.

Datum: 09.02.2021.

Trajanje kursa: utorkom i četvrtkom 17:30-20:00 20 sati

Cijena: 500,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  05.02.2021. godine

Opis kursa

Jeste li se ikada zapitali zašto vam je neki proizvod ugodan za korištenje, dok na nekoj drugoj web stranici/aplikaciji nikada ne možete pronaći ono što tražite? Razlika je vrlo vjerovatno u dobrom korisničkom iskustvu. Kurs "UX/UI Design – Dizajnirajte vlastitu aplikaciju", priprema vas za drugačiji način razmišljanja. Naučite kako ostvariti najbolje korisničko iskustvo vaših klijenata korištenjem svih relevantnih tehnika. Na kursu će se govoriti o alatima koji se koriste u istraživanju i planiranju dizajna aplikacije, načinima testiranja dizajna, ali i o nekim aksiomima i nepisanim pravilima, odnosno iskustvima iz industrije, i pozitivnoj praksi.

Naučit ćemo šta je User Experience a šta User Interface, koje su razlike, i zašto su dio iste oblasti. Nakon toga ćemo pojedinačno obraditi oba ova pojma i pričati o tehnikama i alatima koji se koriste za jedan, odnosno drugi. Bit će govora o Balsamic Mockups 3 i Adobe XD software-u za UX i UI dizajn. Finalno obradit ćemo napredne alate za animiranje i interaktivnost prototipa. Vrijednost kursa "UX/UI Design – Dizajnirajte vlastitu aplikaciju" je upravo u tome što nije primjenjiv samo na dizajn digitalnih proizvoda, već na cijeli svijet koji nas okružuje kao i na način pristupa radu. Ovim kursom nećete dobiti samo znanje koje je primjenjivo isključivo na specifično područje i određene programe, nego ćete naučiti gledati svijet drugačijim, analitičkim pristupom koji je primjenjiv na sve aspekte života.

Očekivanja i ciljevi

Kurs je namijenjen onima koji nemaju nikakvo iskustvo u domenu dizajna, a žele ući u svijet razvoja mobilnih i desktop aplikacija ili jednostavno žele svom dizajn timu bolje predstaviti svoju ideju neke zamišljene aplikacije.

Kroz 4 sedmica naučit ćemo tehnologije, tehnike, i pravila dizajniranja praktične i lijepe aplikacije. U posljednjoj fazi učenja UX/UI dizajna, svi će polaznici kreirati funkcionalan prototip svoje aplikacije.

Raspored

Modul 1 - Uvod u UX/UI – Tehnologija danas, sta je proizvod, sta je ciljana grupa,

Modul 2 - UX – istraživanJe, testiranje, user persona(s), wireframing,

Modul 3 - Teorija UX dizajna, uspješna praksa i principi (Wireframing desktop aplikacije),

Modul 4 - Balamiq Mockups 3 – instalacija, radno okruženJe, praktični zadatak,

Modul 5 - UX – Desktop vs. Mobile dizajn; Sta znaci “responsive” dizajn? (Wireframing mobilne aplikacije),

Modul 6 - UI – Osnove, dizajn proces, psihologija dizajna,

Modul 7 - UI – boje, tipografija, najbolja praksa,

Modul 8 - UI – Android vs. iOS; Material vs. flat dizajn,

Modul 9 - Adobe XD – instalacija, radno okruženje, praktični zadatak (Dizajn desktop aplikacije),

Modul 10 - Adobe XD – Prototyping (Prototip mobilne aplikacije),

Modul 11 - Advanced Prototyping Tools,

Modul 12 - Advanced Prototyping Tools (Animiranje prototipa).

Predavač

Kurs će održati Mirza Slatina.

Mirza Slatina je završio studij komunikacijskih tehnologija pri Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, ali njegov interes za web programiranje i dizajn počinje već na drugoj godini fakulteta kada kroz različite projekte počinje bolje da se upoznaje sa osnovama web programiranja.

Po završetku studija počinje više da se bavi grafičkim dizajnom, ali su dizajn i kreiranje web stranica ostali dio njegovih aktivnosti. U augustu 2015. godine biva certificiran od strane međunarodnog certifikacijskog tijela u oblasti testiranja softvera (ISTQB), gdje uči o načinima pisanja zahtjeva i tehničkih karakteristika web stranica, ali i načinima detekcije bugova i grešaka u samom kodu. Spajanjem grafičkog dizajna i web programiranja proučava User Experience i User Interface dizajn te stiče bolji uvid u ponašanje korisnika i uspješnu praksu u oblasti logičkog i vizuelnog dizajna web stranica. Već više od četiri godine radi u kreativnom odjelu jedne marketinške agencije, gdje, između ostalog, dizajnira i kreira web stranice. 

Više informacija o kursu...

Napomena: Logosoft zadržava pravo promjene termina održavanja kursa/radionice.

Logosoft Edukacija

Vilsonovo šetalište 9, 71 000 Sarajevo
Tel: +387 33 931 997
Fax: +387 33 931 998
email: edukacija@logosoft.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave