Male hidroelektrane – Studijsko putovanje u Njemačku

02.05.2018. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Male hidroelektrane – Studijsko putovanje u Njemačku

Direktni kontakt s njemačkim institucijama i firmama izvrsna je prilika za razmjenu znanja i informacija.

U okviru inicijative “Mittelstand Global – Energy Solutions Made in Germany” Njemačkog Saveznog ministarstva privrede i energije, Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom i firmom eclareon GmbH od 11.06. do 13.06.2018. organizira studijsko putovanje na temu “Male hidroelektrane” u Njemačkoj (Bavarska).

Program studijskog putovanja usmjeren je na predstavnike relevantnih preduzeća, državnih institucija, ministarstava, energetskih institucija i agencija, fakulteta i instituta, tijela lokalne samouprave i drugih institucija zainteresovanih za primjenu tehnologija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Cilj putovanja je predstaviti moderne tehnologije i stručno znanje na području malih hidroelektrana te uspostaviti kontakte s njemačkim ponuđačima tehnologija i na taj način poticati saradnju.

Direktni kontakt s njemačkim institucijama i firmama izvrsna je prilika za razmjenu znanja i informacija. Tokom studijskog putovanja obezbijeđen je simultani prevod.

Program putovanja pogledajte ovdje.

Studijsko putovanje će se održati uz finansijsku podršku Saveznog ministarstva privrede i energije SR Njemačke. Organizacijske troškove pokrivaju njemački partneri, što uključuje i prevoz do referentnih objekata koja se obilaze prema programu.

Učesnici snose individualne putne troškove , tj. troškove dolaska i odlaska u Minhen, kao i smještaj u hotelu (motel one) prema programu.

Prevoz je individualan. Ovisno o opredjeljenju učesnika za način putovanja, dogovoriće se vrijeme i mjesto zajedničkog sastanka.

Ukoliko ste zainteresirani za učešće, molimo Vas za povratnu informaciju (prijavni obrazac) do petka, 11.05.2018. godine dostavite na adresu:

Amra Šurković | Delegation der Deutschen Wirtschaft in Bosnien und Herzegowina
Tel.: + 387 33 29 59 14 | Fax: + 387 33 29 59 20 | Email: amra.surkovic@ahk.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave