Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Manifestacija "Hercegovačko sunce" 16. maja 2009. godine u Mostaru

14.05.2009. 11:38 / Izvor: eKapija.ba

Radio Studio 88, sedmi put za redom, organizuje manifestaciju "Hercegovačko sunce" koja će se održati u subotu, 16. maja u Vili Ivanković.

"Nagrada Hercegovačko sunce osmišljena je kako bi promovisala novinarske slobode, oglašivačku industriju i bh. privredu", kaže Amna Popovac, direktorica Studija 88.

Već tradicionalno, na manifestaciji se dodjeljuju nagrade i priznanja najuspješnjim novinarima, medijskim projektima, reklamnim agencijama i privrednicima. Manifestacija Hercegovačko sunce od samih je početaka prepoznata kao kvalitetan i jedinstven projekt na području BiH. Važnost su prepoznala i novinarska udruženja u BiH koja projekt podržavaju od samog početka.

"Kada su u pitanju novinarske nagrade, želimo istaći ljude koji svojim radom obilježe godinu iza nas. Nažalost, često moramo istaći i nagraditi one novinare čiji su životi ugroženi sasmo zato što se bave ovim poslom, odnosno što ga obavljaju po svim novinarskim principima", kaže Amna Popovac, direktorica radija. Među dobitnicima nagarad proteklih godina našli su se Bakir Hadžiomerović, Duška Jurišić, Slobodan Vasković, Aleksandar Hršum, Mirko Šagolj, Josip Pejaković, Senka Hadžović i brojni drugi.

U marketinškoj branši, Hercegovačko sunce jedina je nagrada koja odaje priznanja agencijama, njihovim uradcima i kampanjama u BiH. Zato se, kaže direktorica Popovac, svake godine povećava broj pristiglih radova: "Svake je godine sve više prijavljenih radova iz oblasti marketinga i privrede. To nam je izuzetno drago, jer želimo promovisati domaću snagu, pamet i kvalitet. Postajemo svjesni da i sami imamo i ljude i proizvode koje trebamo cijeniti, umjesto da čekamo da nam nešto dobro dođe iz inostranstva".

Kako bi se očuvao kredibilitet i objektivnost pri dodjeli nagrada iz oblasti marketinga i privrede, svake se godine imenuje tročlani žiri, koji nakon pregleda i ocjene svakog pojedinog prijavljenog rada, donosi odluku o tome ko su dobitnici nagrade Hercegovačko sunce u tri kategorije: kreativna rješenja, kreativna upotreba medija i event.

Ovogodišnji žiri čine prof. Sanja Bijakšić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Emir Jildizlar iz Marketing Departmenta Raiffeisen Banke BH i Alis Brkić, izvršni direktor za marketing Boreas d.o.o.

Medijske projekte i rad novinara ocjenjuje poseban žiri kojeg čine redakcija radija STUDIO88 i novinari i urednici ostalih medijskih kuća s područja Hercegovine.

Svečanost dodjele nagrada "Hercegovačko sunce", iz oblasti novinarstva, marketinga i privrede, održat će se u Vili Ivanković, u subotu, 16. maja s početkom u 20 sati.

Pokrovitelji manifestacije su: Podrumi Andrija d.o.o. i Vila Ivanković, a u zabavnom programu nastupiće grupa Black Chicken Leg.

Izvor: www.studio88.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave