Marko Lokas, web stručnjak dolazi na Play Media Day 02

26.04.2017. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Marko Lokas, web stručnjak dolazi na Play Media Day 02

Ovogodišnji Play Media Day 02 ugostiće Marka Lokasa, web stručnjaka iz agencije Broj 42, koji će predstaviti temu "UX-om do uspješnog digitalnog projekta".

Ovogodišnji Play Media Day 02 ugostiće Marka Lokasa, web stručnjaka iz agencije Broj 42, koji će predstaviti temu "UX-om do uspješnog digitalnog projekta". Razmišljanje o kvalitetnom iskustvu korištenja složene web stranice, često se izgubi na putu u lavirintu tehničkih ili ljudskih varijabli. Marko će pokazati na nekoliko primjera uspješnih projekata kako je user experience bio centralni element u formiranju tih projekata.

Marko Lokas je suosnivač Broja 42, web "krila" agencije 404. Tamo je trenutno zadužen za projektovanje složenih web projekata i project management. U 15 godina aktivnog rada kao dizajner prošao je kroz gotovo svaki kontekst produkcije, te je danas najzadovoljniji na poziciji arhitekta web rješenja, koja imaju opipljiv uticaj na klijentov "bottom line". Najmanje je sretan kada stvari nemaju smisla.

Play Media Day 02 održava se 19. maja na tvrđavi Kastel uz bogat konferencijski i muzički program. Kotizacije, kao i sve informacije o predavačima i programu možete pronaći na www.playmediaday.com. Do 10. maja učesnici mogu obezbijediti kotizacije uz popust od 30%, po cijeni od 99 eura. Organizatori Play Media Day 02 su ove godine pripremili posebnu adrenalinsku avanturu za sve ljubitelje prirode, sporta, turizma i druženja "Adrenalin Play Media Day 02", koji se održava u subotu 20.05.2017. godine.

Registracije se mogu obaviti na linku: www.playmediaday.com/adrenalin Ne propustite idealan spoj kvalitetne edukacije i odlične zabave!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave