Matija Martek, na Play Media Day 02: Može metar PR-a?

21.04.2017. 14:13 / Izvor: Akta.ba
Matija Martek, na Play Media Day 02: Može metar PR-a?

Ovogodišnji Play Media Day 02 će ugostiti stručnjaka za odnose sa javnošću, Matiju Marteka, koji će predstaviti temu "Može metar PR-a?"

Ovogodišnji Play Media Day 02 će ugostiti stručnjaka za odnose sa javnošću, Matiju Marteka, koji će predstaviti temu “Može metar PR-a?”. Matija će dati odgovore na pitanja kako postaviti ciljeve, šta mjeriti, gdje poboljšavati efikasnost, koje alate koristiti za optimizaciju rada i finalno, kako prikazati svoje napore i rezultate. Predavanje upozorava na potrebu odbacivanja zastarjelih metoda računanja efikasnosti PR-a poput AVE metode, te objašnjava kako dobro izmjeriti rezultate PR-a, koristeći savremene alate.

S tehnološkim razvojem 21. vijeka mijenjaju se i radna zaduženja, što su na svojoj koži osjetili i stručnjaci odnosa s javnošću. Dok neki i danas smatraju kako je PR samo održavanje odnosa s medijima, drugi već odavno znaju kako dobar PR direktno utiče na poboljšanje poslovanja određene kompanije.

Matija Martek je PR i marketing manager u Mediatoolkit kompaniji, koja stoji iza istoimenog alata za pronalazak korisnih informacija na internetu. Svoje višegodišnje iskustvo u digitalnom marketingu koristi za promociju Mediatoolkita u regionu, te istraživanje kvalitetnih PR praksi. Smatra kako svaka PR akcija mora imati svoj mjerljivi cilj i doprinositi cjelokupnoj poslovnoj organizaciji.

Play Media Day 02 održava se 19. maja na tvrđavi Kastel uz bogat konferencijski i muzički program. Kotizacije, kao i sve informacije o predavačima i programu možete pronaći na www.playmediaday.com. Organizatori Play Media Day 02 su ove godine pripremili posebnu adrenalinsku avanturu za sve ljubitelje prirode, sporta, turizma i druženja „Adrenalin Play Media Day 02", koji se održava u subotu 20.05.2017. godine.

Registracije se mogu obaviti na linku: www.playmediaday.com/adrenalinNe propustite idealan spoj kvalitetne edukacije i odlične zabave!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave