Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Međunarodna konferencija daljinske energije: 21. - 23. marta 2010. godine u Portorožu

15.03.2010. 09:58 / Izvor: eKapija.ba

Udruženje Daljinske Energije Slovenije(SDDE) je domaćin Međunarodne Konferencije Daljinske Energije, koja će se održati od 21. do 23. marta 2010. godine u Hotelu Bernardin u Portorožu. Na ovoj konferenciji učesnici će moći promovirati svoje aktivnosti.

Udruženje Daljinske Energije Slovenije (SDDE) funkcionira pod pokroviteljstvom Udruženja Inženjera Strojarstva (ZSIS).

Daljinsko grijanje i hlađenje omogućavaju učinkovito korištenje različitih izvora energije i stoga su važan dio sadašnjih i budućih energetskih planova širom svijeta.

Inicijativom Evropske Unije, države članice se usmjeravaju na čvršću saradnju s lokalnim vlastima, radi instalacije opreme i sistema grijanja, kao i sistema za hlađenje, zatim obnovljivih izvora energije kako u daljinskom grijanju tako i u daljinskom hlađenju. Ova saradnja je naročito bitna u fazi projektovanja, izgradnje i renoviranja industrijskih i stambenih objekata.

Tako daljinsko grijanje postaje jedan od kamena temeljaca pri ostvarenju klimatskih ciljeva koji daju nove razvojne mogućnosti. Kao takav, također predstavlja razvojnu priliku za sve one koji rade u toj industriji.

Tokom konferencije biće moguće pohađati predavanja stručnjaka iz nekoliko kompanija i institucija iz različitih zemalja, koji će iznijeti svoje viđenje razvoja u okviru svojih stručnih područja. Tu će se održati i izložba energetske opreme.

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji:

  • Energetski trendovi i perspektive u EU
  • Tehnička rešenja i sustavi koji zadovoljavaju zahtjeve otvorenog tržišta
  • Tehnološka rješenja za optimizaciju i razvoj sustava daljinske energije
  • Upotreba novih tehnologija i materijala
  • Ekologija i alternativni izvori
  • Korištenje obnovljivih izvora
  • Energetska učinkovitost
  • Tehnički propisi

Sponzor Međunarodne konferencije daljinske energije je kompanija Danfoss.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave