Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu ponovo u BiH

04.03.2019. 08:59 / Izvor: Akta.ba
Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu ponovo u BiH

Projekat će biti implementiran pod sloganom "Share the Vision", a planirano je da konferenciji prisustvuje više od 500 učesnika iz cijelog svijeta.

Nakon izuzetnog uspjeha postignutog prilikom organizacije konferencije 2015. i 2017. godine, gdje se CMBEBIH konferencija pozicionirala kao najveća konferencija iz ove oblasti u jugoistočnoj Evropi, CMBEBIH 2019 ide korak dalje i ove godine okupit će vodeće istraživače, naučnike, doktore medicine, magistre farmacije, inžinjere elektrotehnike i mašinstva, IT stručnjake, perspektivne studente i ostale profesionalce da zajedno sa svjetskim pozvanim predavačima kreiraju platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i izazovima u ovoj oblasti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini.

Projekat će biti implementiran pod sloganom "Share the Vision", a planirano je da konferenciji prisustvuje više od 500 učesnika iz cijelog svijeta.

Konferencija je podržana od strane najreferentnijih svjetskih organizacija kao što su IFMBE, EAMBES, IEЕЕ, ESEM i Springer.

Ove godine, međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu (CMBEBIH 2019) će se održati od 16. do 18. maja 2019. godine u Banjoj Luci u Banskom dvoru i hotelu Bosna.

Na konferenciji će biti prezentovano oralno i kroz poster sesije 117 naučnih članaka koji su prihvaćeni za publikovanje od strane svjetske renomirane izdavačke kuće, Springera. Pored toga, organizatori su se potrduili da pozovu i svjetska poznata imena u svojstvu pozvanih predavača, te će svi učesnici konferencije imati priliku da poslušaju posljednja otkrića iz oblasti obrade biomedicinskih signala, doziranja lijekova, nanotehnologije, liječenja tumora, primjene tehnike elektroporacije, te rada, obrade i primjene korisnih informacija iz nestruktuiranih velikih podataka.

Za vrijeme konferencije BiH će po prvi put u svojoj historiji da bude i domaćin godišnjoj skupštini najveće evropske organizacije iz ove oblasti, EAMBES (European Alliance for Medical and Biological Engineering and Science). Predstavnici krovne međunarodne organizacije, IFMBE (International Federation for Medical and Biological Engineering), će održati radionice iz oblasti kliničnog inžinjeringa i health technology assessment.

Posljednji dan konferencije će biti održan i Investicioni forum iz oblasti biznisa i IT tehnologija.

Svi zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije o konferenciji i načinu prijave na zvaničnoj webstranici projekta - www.cmbebih.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave