Međunarodna konferencija o regionalnom tržištu i razvitku statistike

27.10.2017. 09:32 / Izvor: Akta.ba
Međunarodna konferencija o regionalnom tržištu i razvitku statistike

Konferencija će biti održana u hotelu Holiday Sarajevo, 06. - 08. novembra 2017. godine

Međunarodnu konferenciju o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja, biti će održana u hotelu Holiday Sarajevo, 06. - 08. novembra 2017. godine.

Ovo je jedna od najznačajnijih konferencija u regiji koja podržava saradnju vladinih institucija, međunarodnih organizacija, poslovnog sektora, akademske zajednice i nevladinih organizacija sa namjerom stvaranja boljeg poslovnog okruženja, razvoja tržišta i konkurentnosti, kao i zajedničkog planiranja i realizacije regionalnih projekata. Konferencija afirmira mogućnosti regionalnog investiranja, promovira značaj statistike, informacionih tehnologija i razvoja u oblastima industrije, tržišta kapitala, rada, poljopivrede, energije i turizma, navode organizatori. 

Konferencija je organizovana u četiri panela: panel tržište, panel investicije, panel statistika i panel istraživanje i razvoj.

Na konferenciji će biti predstavljeni odabrani projekti i istraživački radovi iz ekonomsko-socijalnih oblasti, kao i izložene mogućnosti zajedničkog učešća kompanija iz regije na međunarodnom tržištu.

Učesnici će imati i posebnu priliku da se upoznaju sa efikasnim načinima poslovanja, najnovijim poslovnim trendovima i načininima apliciranja za sredstva EU fondova.

Organizatori i partneri projekta: Agencija za statistiku BiH, Savez za podršku ekonomskog i socijalnog razvoja "Horizont 2024", Ministarstvo civilnih poslova BiH, Savez komora i robne razmjene Turske – TOBB, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH, Sarajevska berza-burza (SASE), Republički zavod za statistiku Srbije, Zavod za statistiku Crne Gore, Državni zavod za statistiku Hrvatske, Federalni zavod za statistiku FBiH, Republički zavod za statistiku RS, Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), Vijeće za strane investitore u BiH, Privredna komora Srbije, Privredna / Gospodarska Komora FBiH, Evropski pokret Srbije, Agencija za državnu službu BiH, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Grad Sarajevo, Visoko učilište Algebra, Best Solutions d.o.o., In2 d.o.o., PlanB d.o.o., Centar za podršku demokratije i ekonomskog razvoja - UCDER i Općina Centar Sarajevo, Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine.

Sve informacije o projektu možete pronaći na web portalu:www.forumtis.net, a za dodatna pitanja kontaktirati koordinatore projekta:

Azra Bećirović - telefon: + 387 33 217 391; e-mail: info@horizon2024.org

Amra Ibrahimagić - telefon: +387 33 911 915; e-mail: amra.ibrahimagic@bhas.gov.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave