Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Međunarodna konferencija "Sigurnost urbanih sredina" u Sarajevu

14.05.2014. 15:01 / Izvor: eKapija.ba

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine, Kriminalističko-policijskom akademijom Beograd, Veleučilištem Velika Gorica i Fakultetom za varnostne vede Univerziteta u Mariboru, organizira Međunarodnu konferenciju pod nazivom "Sigurnost urbanih sredina" u petak, 16. 05. 2014. godine u Sarajevu.

Cilj Konferencije je omogućiti naučno i stručno usavršavanje u području kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija.

Na konferenciji će učestvovati stručnjaci i predavači iz BiH, zemalja regiona, SAD i Kine. Plenarna sjednica se održava u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, Trg BiH, sa početkom u 10.00 sati.

Uvodna obraćanja imat će Mladen Ćavar, zamjenik ministra sigurnosti BiH, Ines Krajčak, pomoćnica ministra unutrašnih poslova Republike Hrvatske, prof. dr Nebojša Bojanić, predsjednik Organizacionog odbora Konferencije i prof. dr Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave