Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Međunarodni simpozij o telekomunikacijama (BIHTEL) od 3. do 5. novembra u Sarajevu

01.11.2008. 16:24 / Izvor: Fena

U Sarajevu će od 3. do 5. novembra, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta, biti održan 7. međunarodni simpozij o telekomunikacijama (BIHTEL) pod radnim naslovom "Uvođenje i eksploatacija novih komunikacijskih tehnologija, aplikacija i usluga".

Pored četrdeset naučnih i stručnih radova sudionika simpozija, koji dolaze uglavnom iz zemalja jugoistočne Evrope, svoja iskustva će demonstrirati i stručnjaci slovenskog Iskratela, IBM-a, hrvatskog Recro Neta te brojnih domaćih kompanija poput HT Mostara, Ericssona d.o.o. Sarajevo, Energoinvesta i Soft Laba.

Tokom ovog simpozijuma bit će održana i dva okrugla stola. Prvi okrugli sto se održava o temi "Politika i strategija razvoja sektora telekomunikacija u BiH od 2009. do 2012. godine", a drugi o temi "Novi transmisioni koridori i mediji magistralnog karaktera za sektor telekomunikacija 2009. - 2012. godina".

Generalni sponzor ovogodišnjeg skupa je BH Telecom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave