Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Menadžment u funkciji organizacije

18.04.2018. 12:20 / Izvor: Akta.ba

MENADŽMENT U FUNKCIJI ORGANIZACIJE

Datum: 24.-26.05.2018.(sa mogućnošću dolaska 23.05.)

Mjesto: BRELA, HOTEL MARINA

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com

Rok za prijavu je 04.05.2018.

Menadžment predstavlja proces planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole aktivnosti zaposlenih i korišćenja drugih resursa organizacije kako bi se postigli postavljenji organizacioni ciljevi.

Planiranje kao najvažnija funkcija menadžmenta predstavlja proces postavljanja budućih ciljeva,pravaca akcijje,sredstava i načina ostvarivanja postavljenih ciljeva.Planiranje predstavlja dugoročnu strategijsku orjentaciju preduzeća i njegovog poslovanja.

Organizovanje je proces usklađivanja ljudskih i materijalnih resursa,dodjeljivanje određenih zadataka i odgovornosti pojedincima i grupama a sve u svrhu ostvarivanja postavljenih planova.

"MENADŽMENT je proces vođenja organizacije koji obuhvata skup racionalno projektovanih postupaka potrebnih i dovoljnih za OSTVARENJE osnovnih ciljeva  društva i trajanje organizacije u vremenu i datim uslovima okoline tržišta".

Menadžeri su ljudi koji objedinjavaju skup postupaka svjesnosti stalnog u vremenu razvoja i unapređenja procesa rada sistema kojima upravljaju.

"Ljudski resursi su pokretači svih organizacija,samo adekvatno bavljenje ljudima, uvođenje sistema za HRM ili dio aktivnosti ULjR će obezbjediti efikasno funkcionisanje organizacija gdje su koristi višestruke kako za organizaciju tako i za zaposlene""

SEMINAR namijenjen

Menadžerskom mehanizmu, direktorima, rukovodiocima i šefovima organizacionih jedinica, službama/odjelima za upravljanje ljudskim resursima, javnim institucijama, privatnim preduzećima i ostalima koje ova tema interesira.

Kratki sadržaj seminara:

- pojmovno određenje i osnovi menadžmenta

- funkcije menadžmenta(planiranje,organiziranje,vođenje i kontrola)

- osvrt na funkcije upravljanja ljudskim resursima

- timski rad(kako voditi,formirati i organizirati produktivan i efikasan tim)

- strategije upravljanja vremenom

- delegiranje zadataka(kako,kada i koje zadatke delegirati)

- vođenje sastanaka (kako uspješno pružiti povratnu informaciju)

Metode rada:

Individualnim i timskim radom omogućavamo stjecanje novih znanja i vještina a razmjenom iskustava i kroz praktične primjere ostvarujemo interaktivno okruženje za uključivanje svih učesnika u rad seminara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave