Metodologija za izradu Povelje o ljudskim pravima u privrednom sektoru u BiH

06.12.2019. 14:51 / Izvor: Akta.ba
Metodologija za izradu Povelje o ljudskim pravima u privrednom sektoru u BiH

U sklopu inicijative urađeno je istraživanje o tome u kojoj mjeri se poštuju Ijudska prava u privrednom sektoru te će ovom prilikom biti predstavljeni i rezultati istraživanja.

Institut za razvoj mladih KULT u utorak, 17.12.2019. u prostorijama EU info centra, na adresi Skenderija 3 u Sarajevu, sa početkom u 13 sati održat će javne konsultacije u vezi sa dokumentom „Metodologija za izradu Povelje o Ijudskim pravima u privrednom sektoru u BiH".

Dokument koji će predstaviti nastao je u okviru inicijative „Poboljšanje Ijudskih prava u privrednom sektoru u Bosni i Hercegovini" koju provodimo u saradnji sa Udruženjem poslodavaca FBiH i uz podršku Evropske unije. Inicijativa se bazira na vodećim principima Ujedinjenih naroda o poslovanju i Ijudskim pravima, a ima za cilj osigurati veće poštivanje Ijudskih prava u svim segmentima poslovanja bosanskohercegovačkih privrednika bez obzira na njihovu djelatnost i veličinu.

U sklopu inicijative urađeno je istraživanje o tome u kojoj mjeri se poštuju Ijudska prava u privrednom sektoru te će  ovom prilikom biti predstavljeni i rezultati istraživanja.

"Izuzetno je važno da se sve zainteresirane strane uključe u javne konsultacije vezane za kreiranje dokumenta koji će pružiti konkretne preporuke o tome kako možemo biti bolji partneri i bolji građani i građanke zajednice u kojoj poslujemo. Ova tema posebno je značajna i iz razloga što odnos privrede prema zajednici u kojoj posluje postaje sve značajniji faktor konkurentske prednosti", navode iz KULT-a

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave