Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Microsoft Innovation Day - Konferencija o inovacijama u informacionim tehnologijama po prvi put u BiH

14.05.2007. 15:59 / Izvor: eKapija.ba

Sutra, 15 maja 2007. godine, će se održati jednodnevna konferenciji pod nazivom „Microsoft Innovation Day“. Radi se o specijalnoj prezentaciji za bosanskohercegovačke vladine institucije, privrednike i medije na kojoj ćete biti prezentirane inovacije na polju informacionih sistema te ekonomskim učincima inovacija.

Prisutnima će se obratite Lejla Zukić-Krivdić, direktor Microsoft BiH, Goran Radman, predsjednik Microsofta za Jugoistočnu Evropu, Boris Žitnik, direktor IDC Adriatics i Tadej Mateljan, član Upravnog odbora i predsjednik skupštine BAIT.

Ovom konferencijom Microsoft BiH ujedno obilježava i svoju prvu godišnjicu rada u Bosni i Hercegovini te je izvrsna prilika da se sumiraju postignuti rezultati. Nakon godinu rada mreža Microsoft partnera u Bosni i Hercegovini je impresivna, otvorena su mnoga radna mjesta i nakon lansiranja Microsoftovih proizvoda, u januaru 2007. godine, Windows Vista, jednom od najznačajnijih pomaka na polju operativnih sistema u posljednih deset godina, kao i 2007 Microsoft Office Sistem, Microsoft Exchange 2007, Microsoft BiH će uskoro lansirati i lokalnu verziju ovih proizvoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave