Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Mikrokreditno društvo "Sinergija Plus" emitovala obveznice na BLSE: Prikupljanje potrebnih sredstava putem tržišta kapitala

22.10.2009. 07:57 / Izvor: Nezavisne novine

Mikrokreditno društvo "Sinergija Plus" iz Banja Luke započelo je prvu javnu emisiju obveznica na Banjalučkoj berzi, kao prvo društvo s ograničenom odgovornošću u BiH koje emituje dužničke hartije od vrijednosti.

"Sinergija Plus", koje je i prvo mikrokreditno društvo u BiH koje putem tržišta kapitala pribavlja potrebna sredstva, emitovala je obveznice u vrijednosti od tri miliona KM. Rok dospijeća tih obveznica iznosi tri godine uz kamatu od osam odsto i polugodišnju isplatu anuiteta.

Damir Miljević, izvršni direktor za razvoj u "Sinergiji Plus", rekao je da ta društvo do kraja godine planira da se transformiše u akcionarsko društvo i da 2010, pored obveznica, kapital eventualno prikuplja i akcijama. Branko Kecman, direktor "Advantis brokera", agenta emisije obveznica, rekao je da je ulaganje u te hartije povoljnije u odnosu na štednju u banci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave