Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Mišljenje Upravnog odbora "Univerzala" a.d. Bijeljina o Javnoj ponudi za preuzimanje redovnih akcija od strane kompanije "Bobar"

05.06.2008. 12:20 / Izvor: Banjalučka berza

Na osnovu člana 28. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Sl. gl. RS" br. 64/02-II dio), Upravni odbor "Univerzala" a.d. iz Bijeljine objavljuje Mišljenje o javnoj ponudi za preuzimanje.

Upravni odbor preduzeća je u cijelosti upoznat sa sadržajem Javne ponude za preuzimanje redovnih akcija "Univerzala" a.d. Bijeljina od strane KOMPANIJE BOBAR, MB 01891901, Filipa Višnjića 211,76300 Bijeljina (u daljem tekstu ponudilac).

Javna ponuda je objavljena u Glasu Srpske" od 27.5.2008. g. i "Službenom glasniku RS".

Ponudilac se obavezao da će kupiti sve redovne akcije sa pravom glasanja kojima nije zasnovan nikakav teret, te da će za svaku akciju platiti iznos od 1,70 KM.

Ponudilac je objavio da je cilj preuzimanja u slučaju uspjeha ponude rast i razvoj Društva.

U skladu sa svojom obavezom iz člana 28. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava Upravni odbor iznosi i objavljuje svoje mišljenje da je objavljena ponuda o preuzimanju u cijelosti u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava, da je ponuđena cijena primjerena, da su ciljevi ponudioca i njegove namjere u interesu emitenta, te izražava pozitivno mišljenje o javnoj ponudi za preuzimanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave