Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Mostar: Potpisivanje ugovora iz oblasti vodoprivrede u vrijednosti od 979.000 KM - 22.12.2009. godine

21.12.2009. 15:09 / Izvor: eKapija.ba

Ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK Vesna Pinjuh u utorak, 22. decembra 2009. godine s početkom u 10.00 sati u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona potpisat će ugovore o implementaciji redovnog programa radova u vodoprivredi HNK za 2009. godinu sa gradonačelnikom Grada Mostara i načelnicima općina Stolac, Čitluk i Čapljina.

Ministrica Pinjuh sa gradonačelnikom Grada Mostara potpisat će dva Ugovora; Ugovor o sufinansiranju izvođenja radova na objektima spajanja rezervoara Mazoljice I. i Mazoljice II. i Ugovor o sufinansiranju izvođenja vodoistražnih radova na platou Podveležje.

Ova dva ugovora Ministarstvo sufinansira u iznosu od 307.000,00 KM.

S načelnikom općine Stolac ministrica Pinjuh potpisat će četiri Ugovora; Ugovor o sufinansiranju izvođenja radova na pretvaranju istražene bušotine Klokun u eksploatacijski bunar u naselju Crnići, Ugovor o izgradnji pratećih objekata, zatim, Ugovore o sufinansiranju kupoprodaje vodovodnog materijala za izgradnju vodovoda Hodovo i Rotimlja, i Ugovor o sufinansiranje izvođenja radova na istom lokalitetu.

Ova četiri ugovora Ministarstvo sufinansira u iznosu od 265.000,00 KM.

Ministrica Pinjuh sa načelnikom općine Čitluk potpisat će Ugovor o sufinansiranju izvođenja radova na izgradnji primarne kanalizacijske mreže u ulici Stjepana Radića u Čitluku. Realizaciju ovoga Ugovora Ministarstvo će sufinansirati iznos od 97.000,00 KM.

Sa načelnikom općine Čapljina ministrica Pinjuh potpisat će Ugovor o sufinansiranju izgradnje vodoopskrbnog sistema Trebižat-Zvirovići-Prćavci. Ministarstvo će za realizaciju ovoga ugovora sufinansirati u iznosu od 310.00,00 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave