MSFI/HSFI za kontrolere i menadžere

10.03.2018. 09:25 / Izvor: Akta.ba
MSFI/HSFI za kontrolere i menadžere

Za kontrolere i menadžere u praksi sve važnije je poznavati osnovna pravila bilanciranja u skladu s MSFI/HSFI-jevima s kojima se susreću svakodnevno.

Edukacijski program

MSFI/HSFI za kontrolere i menadžere

17.04. – 07.06.2018. godine, utorak - četvrtak 17:00 - 21:00 sati

2 x 5 sati tjedno – ukupno 70 sati

nova generacija polaznika

 

Za kontrolere i menadžere u praksi sve važnije je poznavati osnovna pravila bilanciranja u skladu s MSFI/HSFI-jevima s kojima se susreću svakodnevno.

"MSFI/HSFI za kontrolere i menadžere“ je program koji već više godina pobuđuje velik interes. U našem gospodarstvu sve se više razvija svijest o tome da primjena standarda nije samo obaveza, već menadžmentu nosi koristi koje upravo kroz kontroling mogu biti najkvalitetnije naglašene i jasno prezentirane. Konačna svrha je razumjeti standarde i implementirati ih na način kako bi menadžment imao potpuno jasan uvid u sve segmente bitne za odlučivanje.

Stoga ova edukacija menadžerima i kontrolerima (ali svakako i računovođama, financijašima i svim ostalim zainteresiranim polaznicima) nudi mogućnost stjecanja pregleda nad temama koje su bitne za njihovu praksu.

Edukacija se ciljano bavi temama koje su organizator i predavači kroz svoja dugogodišnja iskustva prepoznali kao najznačajnijima za razumijevanje standarda. Cilj edukacije predstaviti je upravo te elemente na sažet, jednostavan, primjenjiv, ali istodobno stručan i precizan način.

 

KRATAK SADRŽAJ PROGRAMA:

  • Priznavanje prihoda (uključujući prihode po stupnju dovršenosti)
  • Odgođeni porezi
  • Inicijalno priznavanje materijalne i nematerijalne imovine
  • Revalorizacija dugotrajne materijalne imovine – inicijalno prikazivanje te naknadni tretman
  • Testiranje na umanjenje vrijednosti (ulaganja, dugotrajna materijalna i nematerijalna imovina)
  • Diskontirani novčani tokovi i važnost parametara korištenih u istim
  • Zalihe (vrednovanje uključujući alokaciju direktnih i indirektnih troškova proizvodnje, neto nadoknadiva vrijednost, količinski rabati)
  • Rezerviranja – ukalkulirani troškovi ili prihodi, procjene
  • Izvještavanje po segmentima
  • Rizici poslovanja prikazani u financijskim izvještajima
  • Izvještaj o novčanom toku
  • Transferne cijene (izvan opsega računovodstvenih standarda ali goruća tema!)

 

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA:

Kontroling Kognosko d.o.o.

Lokacija: Jaruščica 1E, Zagreb. Nastava se izvodi u poslijepodnevnim satima (17:00 – 21:00 sat) dva puta tjedno po pet školskih sati.

Početak: 17.04. – završetak 07.06.2018. godine

 

PREDAVAČI:

Domagoj Vuković –  senior manager  u odjelu revizije u KPMG u Hrvatskoj, gdje je počeo raditi kao pripravnik nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u 2001. godini, hrvatski je ovlašteni revizor i ovlašteni računovođa Velike Britanije (FCCA).  Iima značajno iskustvo u primjeni HSFI, MSFI i US GAAP, sudjelovao je u projektima financijskog savjetovanja s naglaskom na restrukturiranju i financijskim analizama.KPMG predavač na području MSFI, revizijskih procedura i metodologije. Tečno govori engleski, njemački i slovenski jezik.

Igor Arbutina –  ACCA, Hrvatski ovlašteni revizor diplomirao je na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju. Pet godina radi u KPMG d.o.o. u kojem radi na poslovima revizije te financijskog savjetovanja. Nakon toga preuzima posao Financijskog Direktora Philips Consumer Luminaires u Hrvatskoj u periodu od godine dana. Svoju karijeru nastavlja u TPA Horwath Revizija d.o.o., u PwC-u te u TPA AUDIT gdje je sve do danas. Ima položen ispit za Hrvatskog ovlaštenog revizora te ACCA (Association of Certified Chartered Accountants) titulu.

Nada Gajić –  porezna savjetnica, diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na kojem je i postdiplomandica, te posjeduje značajno iskustvo na području idejnih rješenja, vođenja i koordiniranja projekata u Hrvatskoj i Italiji. Sudjelovala u izradi studija isplativosti za međunarodno tržište. Izvodi autorska predavanja na učilištima i privatnim edukacijama iz područja računovodstva i relativne porezne tematike te poslovnog planiranja. Objavljuje članke u domaćim stručnim časopisima.

 

ORGANIZATOR I MJESTO ODRŽAVANJA:

Kontroling Kognosko d.o.o. za savjetovanje, Kontroling centar Kognosko, www.kognosko.hr

Za sve informacije molimo obratite se: kontroling@kognosko.hr ili na 00385 91 7806628

 

CIJENA:

9.800 kn + PDV, a za članove ICV-a 9.000 kn + PDV

Brza prijava putem linka

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave