Na PosaoFestu biće ponuđeno više od 1000 poslova u najboljim kompanijama u BiH!

24.04.2008. 15:12 / Izvor: Posao.ba
Na PosaoFestu biće ponuđeno više od 1000 poslova u najboljim kompanijama u BiH!

Kompanije u potrazi za kvalitetnim kadrovima i osobe u potrazi za poslom ili napredovanjem u karijeri imat će priliku da se 13. i 14. maja 2008. godine prvi put sastanu na jednom mjestu – najvećem sajmu poslova i profesija u BiH pod nazivom PosaoFest u organizaciji Centra Skenderija i portala Posao.ba! Dvodnevna manifestacija PosaoFest, koja će se održati u Dvorani Mirza Delibašić, predstavit će najbolje kompanije u BiH koje će na sajmu ujedno i tražiti potencijalne kandidate za posao.

Ovaj dvodnevni događaj biće namijenjen upoznavanju i povezivanju poslodavaca koji traže kvalitetnu i kvalifikovanu radnu snagu i posloprimaca u potrazi za poslom ili boljom poslovnom prilikom. PosaoFest idealna je prilika da poslodavci direktno regrutuju zaposlenike različitih profila, a istovremeno i da predstave svoje kompanije, te sklope mnoga poslovna poznanstva. Organizovani dolazak studenata iz svih krajeva BiH na ovu manifestaciju omogućit će kompanijama i da upoznaju potencijalne zaposlenike za svoje regionalne centre i urede. Na sajmu se očekuje oko 70 izlagača iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, te više od 20 000 posjetilaca. Također, biće ponuđeno više od 1000 poslova u najboljim kompanijama u BiH, navodi se u saopćenju.

Ova će manifestacija biti od velikog značaja ne samo za osobe koje traže posao i poslodavce već i za razvoj biznisa, jer će kompanije imati priliku da se prezentiraju poslovnim partnerima i klijentima.

Na PosaoFestu će biti organizovani i popratni sadržaji, kao što je svečana dodjela priznanja kompanijama koje su u velikom istraživanju portala Posao.ba izabrane za najpoželjnije poslodavce. Posao.ba je već drugu godinu za redom proveo istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH. Istraživanje je provedeno u toku mjeseca februara i marta na više od 1600 ispitanika i bilo je utemeljeno isključivo na percepciji ispitanika o samim firmama i njihovom slobodnom izboru, jer nisu bili unaprijed ponuđeni nazivi firmi. Tako su učesnici u istraživanju izabrali 25 firmi kao najpoželjnije poslodavce, među kojima su između ostalih ASA Prevent, Bosnalijek, Coca-Cola, FDS, Raiffeisen Bank, BH Telecom i mnoge druge kompanije čiji će predstavnici primiti specijalna priznanja u okviru svečanog otvaranja PosaoFesta koje će se desiti 13. maja u 12 sati.

Osim toga, organizatori su za sajam pripremili i različite zabavne i edukativne sadržaje - radionice, predstavljanje zanimanja i poslodavca, prezentacije firmi, korisna predavnja za studente, te vrijedne nagradne igre i koncerte, što će učesnicima i posjetiocima ovog dvodnevnog događaja pružiti doživljaj pravog festivala.

Zvanična web stranica sajma www.posaofest.ba nudi više informacija o učesnicima i sponzorima, te sadrži korisne savjete za sve one koji žele iskoristiti ovaj događaj kako bi ostvarili karijeru iz snova.

Neposredno prije PosaoFesta počet će i on-line sajam koji će trajati mjesec dana. Na taj način svi oni koji nisu u prilici da posjete PosaoFest moći će ostaviti svoju biografiju i pogledati prezentacije poslodavaca tako što će posjetiti virtualne štandove.

«PosaoFest i on-line sajam biće idealna prilika za sve one koji traže posao ili zaposlenike. Nadamo se da će ovi događaji prerasti u tradicionalnu manifestaciju, te da će svake godine biti najbolja veza između kompanija i kandidata za posao», rekao je generalni menadžer portala Posao.ba Edin Mehić, te ujedno pozvao sve zainteresovane da 13. i 14. maja posjete Dvoranu Mirza Delibašić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave