Najave / DOGAĐAJI

Na "Poslovnom forumu" u Cirihu učestvovat će 20 bh. kompanija

09.11.2017. 08:15 / Izvor: Fena

Posljednjih godina stambeni sektor u Bosni i Hercegovini bilježi veliki rast te su ostvareni dobri uvjeti za otvaranje novih, inostranih tržišta a jednu od takvih šansi predstavljat će "Poslovni forum" koji će biti održan 10. novembra u Cirihu.

Cilj foruma je unaprjeđenje ekonomske saradnje i promocije izvoza BiH na tržištu Švicarske.

Na forumu će učestvovati oko 20 bh. kompanija koje nude usluge projektovanja, građenja i opremanja stambenih, ugostiteljskih i poslovnih objekata, kao i drugih proizvoda za građenje i opremanje.

"Poslovni forum" će biti savršena prilika za prezentaciju proizvoda i usluga, te za ostvarivanje poslovnih susreta s privrednicima iz Austrije, Njemačke i Švicarske i dogovore dugotrajna poslovna partnerstva.

Poslovni forum u Cirihu organiziralo je Udruženje I-platform - Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna, u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, te Privrednom komorom Republike Srpske, a uz podršku Ambasade BiH u Švicarskoj.

Jedan od ključnih partnera tog događaja je i projekt "Dijaspora za razvoj", čiji je cilj jačanje uloge bh. dijaspore u razvojnim procesima u BiH, uključujući i unapređenje konkurentnosti bh. privrede, a koji predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Vlade Švicarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija - UNDP i Međunarodnom organizacijom za migracije - IOM, saopćeno je iz UNDP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave