Na PR Challenge prijavilo se 15 ekipa iz cijele BiH

17.01.2019. 12:58 / Izvor: Akta.ba
Na PR Challenge prijavilo se 15 ekipa iz cijele BiH

Superfinale PR Challenge-a, u kojem će se nadmetati pet najuspješnijih radova, zakazano je za 26. februar, u Sarajevu.

PR struka u BiH ima blistavu budućnost, svjedoči to izuzetna zanteresiranost studenata koji izučavaju odnose sa javnošću za učešće u ovogodišnjem PR Challenge-u. 

Takmičenje koje pruža priliku mladim, talentovanim i perspektivnim studentima koji žele svoja teorijska znanja, svoju kreativnost i inovativnost primijeniti na praktičnom primjeru tako što će, zajedno sa kolegama iz tima kreirati PR strategiju za brend ili uslugu sponzorske kompanije, privuklo je prijave 15 ekipa, sa fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine.

"Ponosni smo što je PR Challenge prepoznat kao vrijedna prilika za sticanje i razvoj praktičnog iskustva, kako u akademskoj zajednici, tako i među studentima. Dokaz za to je i činjenica da iz godine u godinu bilježimo sve veći broj prijava iz cijele Bosne i Hercegovine. Ekipama iz Sarajeva, Travnika, Banja Luke, Mostara, Tuzle, Zenice, Istočnog Sarajeva i Viteza ćemo u narednim danima dostavliti dva zadatka – jedan komercijalni a drugi neprofitni, bilo da je riječ o organizaciji ili projektu. Svaka ekipa će imati priliku da radi na jednoj od njih, odnosno da osmisli PR strategiju za jedan od zadataka", kazala je Dobrila Močević, direktorica PRIME Communicationsa, PR agencije koja je osmislila i pokrenula državno takmičenje u odnosima s javnošću prije 10 godina.

PR Challenge je društveno korisni projekat kojim smo željeli dati svoj doprinos u jačanju i promociji profesije ali i omogućiti studentima da steknu neophodna znanja kroz praksu. Ovo je sedmo takmičenje u 10 godina koje je dio naših edukativnih društveno dogovornih aktivnosti", dodala je ona. 

Superfinale PR Challenge-a, u kojem će se nadmetati pet najuspješnijih radova, zakazano je za 26. februar, u Sarajevu, kada će žiri nakon prezentacija finalista, proglasiti najbolje na takmičenju. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave