al

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Na sajmu privrede u Brčkom očekuje se oko 150 izlagača

30.10.2013. 13:59 / Izvor: SRNA

U Brčkom će od 14. do 17. novembra biti održan 12. međunarodni sajam privrede "Brčko 2013", na kojem se očekuje oko 150 izlagača iz BiH i inostranstva, najavio je danas predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Miroslav Pančić.

Pančić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da program za četiri sajamska dana obiluje interesantnim sadržajima i mnoštvom prilika za susrete privrednika Brčko distrikta sa privrednicima iz regiona.

On je naveo da je organizator sajma Privredna komora Brčko distrikta, dok je pokrovitelj Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a partner je Spoljnotrgovinska komora BiH.

Pantić je dodao da će sajam biti održan u brčanskoj "Luci", a izlagači će imati na raspolaganju 3.000 metara kvadratnih unutrašnjeg i 5.000 metara kvadratnih vanjskog prostora.

Direktor Agencije za promociju izvoza Spoljnotrgovinske komore BiH Enes Aličković najavio je da će se u okviru sajma održati i nekoliko tematskih okruglih stolova, s ciljem da ova manifestacija postane specijalizovana.

On je naveo da je planirano niz okruglih stolova o mogućnosti kolektivne organizacije, brendiranja, prodaje poljoprivrednih proizvoda, a prije svega voća i povrća, kao i prezentacija "Luke Brčko".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave