Nagrade za najbolje proizvođače malina

15.03.2013. 16:03 / Izvor: eKapija.ba
Nagrade za najbolje proizvođače malina

Udruženje proizvođača sjemena i sadnog materijala FBiH u saradnji sa firmom Heko d.o.o. iz Bugojna, u subotu sa početkom u 12:00 u Motelu Heko u Bugojnu organizuje dodjelu nagrada za proizvođače malina (sorte Willamette i Meeker) u 2012. godini.

Udruženje proizvođača sjemena i sadnog materijala FBiH u saradnji sa firmom Heko d.o.o. iz Bugojna, u subotu sa početkom u 12:00 u Motelu Heko u Bugojnu organizuje dodjelu nagrada za proizvođače malina (sorte Willamette i Meeker) u 2012. godini. Nagrade se dodjeljuju u kategorijama najbolji ostvareni prinos, najveća predata količina i najbolji kvalitet proizvoda. Nagradni fond je obezbijeđen od strane Heko d.o.o. Bugojno, Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Ministarstva poljoprivrede SBK i Općine Bugojno.

Pored dodjela nagrada organizovano je i stručno predavanje na temu uzgoja malina. Ova aktivnost će biti realizovana uz pomoć USAID/Sida FARMA projekta.

Bosna i Hercegovina godišnje izvozi oko 14 miliona KM maline, od čega se preko 90% izvozi u smrznutom stanju. Veliki broj proizvođača malina su žene.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave