Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Najava radionice: Windows Server 2019 - početni nivo

17.04.2020. 11:45 / Izvor: Akta.ba

Logosoft Edukacije obavještavaju da su samo još 4 mjesta su dostupna za naredni live webinar u Logosoft Edukaciji: Windows Server 2019 Početni Nivo. Prijavite se i prisustvujte radionici iz udobnosti doma po nevjerovatnoj cijeni od 396,00 KM + PDV.

 

Windows Server 2019 Početni Nivo

Datum: 20.04.2020.

Cijena: 396,00 KM + PDV

Rok za prijavu: 18.04.2020. godine

 

NAPOMENA: Istaknuta cijena radionice je za prijave dva ili više uposlenika iz iste kompanije za koje odobravamo popust od 12%. Regularna cijena radionice je 450 KM + PDV.

 

Opis radionice

Ova radionica u trajanju od 4 dana vođena od strane instruktora je namijenjena IT profesionalcima koji žele da nauče kako implementirati i konfigurisati Active Directory Domain Services (AD DS) u distribuiranom okruženju, na koji način implementirati Group Policy, kako izvesti backup i restore te kako nadzirati i otklanjati probleme vezane za Active Directory sa Windows Server 2019. Polaznici će također naučiti AD RMS, DNS, DHCP i DFS.

Više informacija o radionici...

 

Profil polaznika

Radionica je primarno namijenjena onim IT profesionalcima koji žele da dodatno unaprijede znanje o identitetima, mreži i pristupu u okviru Windows Server 2019.

 

Lekcije koje će biti obrađene:

Lekcija 1: Implementacija i administracija AD DS,

Lekcija 2: Domena i tzv. trust management u okviru AD DS,

Lekcija 3: Implementacija AD DS site-ova i replikaciji,

Lekcija 4: Implementacija i upravljanje s Group Policy infrastrukturom,

Lekcija 5: Unapređenje sigurnosti Active Directory Domain usluga,

Lekcija 6: Implementacija AD RMS infrastrukture,

Lekcija 7: Oporavak objekata unutar AD DS,

Lekcija 8: Planiranje i implementacija DNS,

Lekcija 9: Integracija DNS-a s AD DS,

Lekcija 10: Implementacija DHCP,

Lekcija 11: Konfiguracija lokalnog storage-a,

Lekcija 12: Implementacija DFS-a.

Radionica će se održavati preko MS Teamsa, tako da je potrebno da polaznici imaju desktop/laptop novije generacije (8 GB rama I3 ili I5 procesor).

Predavanje traje 4 dana po 4 sata.

 

Predavač

Radionicu će održati predavač Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure.

Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave