Najbolji predstavnici industrije namještaja na sajmu INTERIO od 13. do 17. marta

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Najbolji predstavnici industrije namještaja na sajmu INTERIO od 13. do 17. marta

11.03.2019. 11:56 / Izvor: Fena

Tradicionalna prezentacija namještaja i opreme za unutrašnje i vanjsko uređenje, sajam "INTERIO", i ove godine otvara sajamsku sezonu u Centru "Skenderija" Sarajevo.

Mnogobrojne kompanije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Austrije, Italije, Njemačke, Švedske, Danske, Švicarske i Turske na ovogodišnjem sajamu "INTERIO", od 13. do 17. marta, predstavit će svoje  proizvode i usluge.

"Za  svakog učesnika i posjetioca program ove manifestacije pruža jedinstvenu sliku ponude i potražnje u oblasti unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te neposredne komunikacije i informisanja na jednom mjestu i u isto vrijeme", kazali su za Fenu iz KJP Centar "Skenderija" - Sarajevski sajam.

Prvog dana sajma u okviru stručno-edukativnog programa bit će održana Međunarodna drvno-tehnološka konferencija koju organizuje Drvni klaster “Namještaj i drvo” u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH, dok Vanjskotrgovinska komora BiH 14. marta organizuje seminar o temi "Izvoz osnovno opredjeljenje drvne industrije".

Ova manifestacija podstiče spoj obrazovanja i privrede, pa će to biti prilika i za prezentaciju strukovnih obrazovnih institucija.                                                        

"Brojni učesnici i posjetioci, raznovrsna paleta proizvoda i usluga, prateći program tokom pet dana sajma "INTERIO" od 10.00 do 19.00 sati,  uz slobodan ulaz, upućuju na nezaobilazan događaj u samom centru Sarajeva", navode organizatori.

Iako su mnogobrojne prijave za učešće stigle već sredinom 2018. Centar "Skenderija" pruža priliku svim zainteresovanima da se predstave, pa tako i nekoliko dana prije sajma pristižu prijave koje se prihvataju, a sajamski prostor prilagođava radi što kvalitetnije prezentacije svih učesnika. Pored prijava izlagača, Centar "Skenderija" dobija i informacije o planiranim posjetama brojnih inostranih posjetilaca. 

Centar "Skenderija" – Sarajevski sajam od 1978. godine, u saradnji sa bosanskohercegovačkim i inostranim privrednicima, obrazovnim institucijama, komorama i  strukovnim klasterima  organizuje ovu sajamsku manifestaciju s ciljem podsticaja razvoja  drvne industrije. 

"Očekujemo da će i ovogodišnji INTERIO biti uspješan uz kreativnu prezentaciju najboljih predstavnika industrije namještaja i proizvoda za opremanje", navode iz Centra "Skenderija".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave