Naklada MATE seminar: Financijska analiza i planiranje

05.10.2016. 10:46 / Izvor: Akta.ba
Naklada MATE seminar: Financijska analiza i planiranje

Seminar na sistematičan način adresira različite vrste grešaka proizašlih kao posljedica krive interpretacije rezultata analize.

Financijska analiza i planiranje

Datum: 27.10.2016., Sarajevo

Predavač: prof. dr. sc. Andrej Grubišić

Seminar Financijska analiza i planiranje je intenzivni edukacijski program s velikim naglaskom na izrazito praktičnu analizu financijskih izvješća s fokusom na ispravnu interpretaciju financijskih indikatora i pokazatelja poslovanja, počevši od analize trendova u računu dobiti / gubitka i bilanci, strukturi i kretanju različitih vrsta novčanih tokova, do omjera i indikatora aktivnosti, likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, operativne i financijske poluge, raznih oblika Du-Pont analize, dodane ekonomske vrijednosti itd.

Nadalje, seminar na sistematičan način adresira različite vrste grešaka i potencijalno pogrešnih zaključaka proizašlih kao posljedica krive interpretacije rezultata analize.

U svom drugom dijelu, program će pokriti temu financijskog planiranja na način da će pokazati na koji način se pretpostavke vezane za ključne pokretače tvrtkina poslovanja reflektiraju na njenim projiciranim financijskim izvješćima te posljedično novčanim tokovima i drugim financijskim indikatorima uključujući i provedbu analize osjetljivosti i scenarija.

Program se u cijelosti bazira na praktičnom excel modelu te se u tom smislu od polaznika očekuje posjedovanje prijenosnog računala kako bi mogli pratiti izlaganje i na kvalitetniji način sudjelovati u izvedbi samog seminara.

Naposljetku, seminar nudi priliku promatrati svijet financijske analize i planiranja te popratne interpretacije s aspekta (prije svega) praktičara i na način koji ponekad nije sastavni dio standardne akademske literature.

Koristi koje program pruža polaznicima:

Po završetku programa, polaznici bi trebali dobiti jasnija saznanja, odnosno biti u stanju:

  • Interpretirati glavne stavke računa dobiti i gubitka i bilance
  • Izračunati i objasniti operativni, financijski, investicijski i slobodni novčani tok kompanije
  • Izračunati i interpretirati financijske omjere likvidnosti, aktivnosti, zaduženosti i profitabilnosti (što je stvarno bitno, a što nije .... što je samo posljedica stava i uvjerenja da je nešto bitno ˝jer to svi računaju i gledaju˝)
  • Izračunati i interpretirati različite oblike dekomponiranja financijskih pokazatelja (dekomponiranje različitih vrsta prinosa, bruto dobiti itd.) i utjecaja pojedinih elemenata na predmetni financijski pokazatelj
  • Razumjeti utjecaj fiksnih operativnih troškova na operativni rizik i način na koji se on mjeri (koncept operativne poluge)
  • Razumjeti utjecaj fiksnih troškova financiranja na financijski i ukupni rizik, te način na koji se on mjeri (koncept financijske poluge)
  • Razumjeti koncept dodane ekonomske vrijednosti (eng. EVA)
  • Razumjeti bitne odrednice izrade financijskog plana kompanije i način kako ih sastaviti u cjelinu koja će na ispravan način reflektirati buduće financijske izvještaje, novčani tok i financijske indikatore proizašle iz pretpostavki vezanih za ključne pokretače tvrtkina poslovanja
  • Identificirati potrebe za korektivnim mjerama proizašlim iz potpunijeg razumijevanja projiciranih financijskih izvješća (npr. predviđeni novčani jaz i nedostatak slobodnog novčanog toka za servisiranje postojećih kreditnih obveza, nekonzistentnost pretpostavki, utjecaj različitih izvora financiranja na performanse, itd.)
  • Usporediti i na ispravan način interpretirati razlike među indikatorima između kompanija u istoj industriji
  • Shvatiti 'veliku sliku' i način kako iz mnoštva detalja i indikatora izvući ključne zaključke potrebne za prezentaciju menadžmentu i investitorima

Kome je program namijenjen:

  • Članovima uprava, višem i srednjem menadžmentu većih kompanija
  • Direktorima malih i srednjih poduzeća
  • Voditeljima i djelatnicima odjela financija i kontrolinga
  • Djelatnicima financijskih institucija koji su u doticaju s korporativnim sektorom i potrebno im je razumijevanje financijske analize i planiranja na korporativnom nivou
  • Djelatnicima javne uprave, ministarstava i ostalih javnih službi kojima je potrebno razumijevanje financijske analize i planiranja na korporativnom nivou

Informacije i prijave:

Kotizacija za seminar iznosi 160 € + PDV (plativo u KM). U iznos su uračunati materijali za seminar, stručna literatura, certifikat o usavršavanju, ručak i osvježenje.Na kraju programa sudionici će dobiti certifikat izdan od strane Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao priznanje za sudjelovanje na ovom programu.

Naklada MATE d.o.o. svim sudionicima seminara poklanja knjigu OSNOVE FINANCIJSKOG MENADŽMENTAautora J. C. Van Horne i J. M. Wachowicz, Jr. 13. izdanje čija cijena u prodaji iznosi 106,00 KM.

Prijave se primaju do 21.10.2016. Broj polaznika je ograničen!

Brošuru seminara možete pogledati OVDJE!

Za detaljnije informacije, budite slobodni kontaktirati

Naklada MATE d.o.o.

Tel/fax: +387(0) 36 885 057

Mob: +387(0) 63 472 847

naklada.mate@infoneum.com

www.naklada-mate.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave