Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Napredni nivo obuke za program Horizont 2020

27.05.2014. 13:03 / Izvor: eKapija.ba
RTDPI projekat finansiran od strane EU nastavlja sa treninzima za program Horizont 2020. Napredni nivo radionica će biti fokusiran na: 
 
 
 
  • Razvoj koncepta vašeg projekta za istraživanja ili inovacije u skladu sa zahtjevima H2020; 
  • Razvoj atraktivnog profila vaše organizacije tako da motiviše partnere da vas uključe u konzorcijum, koristeći alate iz EU programa (npr. CORDIS, EEN); 
  • Kako da pronađete pravi konzorcijum za vaše projektne ideje i identifikujete partnere?
Napredni nivo obuke će vam omogućiti da efikasno koristite nove EU baze podataka i savladate  najbolje prakse u EU. Pored toga, ukoliko želite možemo vam omogućiti praktičnu pomoć eksperata za razvoj vaših prijedloga projekata. Kako bi mogli da uspješno prate rad učesnicima je potrebno predznanje sa prvog nivoa obuke ili da su informisani o programima Horizonta 2020.
 
Radionice i sesije iz podučavanja će se održati prema sljedećim datumima po gradovima: 
  • Sarajevo - 27. i 28. maj 2014
  • Banja Luka - 2. i 3. juni 2014
  • Mostar - 11 i 12 juni 2014
Svi događaji su pod vodstvom Odjela za nauku pri Ministarstvu civilnih poslova BiH. Organizovani su od strane EU projekta Izgradnja kapaciteta u BiH za evropske programe i inicijative za istraživanja i tehnološki razvoj (RTDPI).
 
Program za trening i radionicu, kao i dobrodošlicu možete naći u prilogu.

Učesnicima na seminaru će biti potrebno znanje iz prvog kruga treninga ili da budu upoznati sa Horizontom 2020. Tim RTDPI zadržava pravo da izabere do 30 učesnika.

U slučaju da imate dodatnih pitanja kontaktirajte ured RTDPI e-mail: office.RTD.suzana@gmail.com 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave