Naučno-stručni skup: Savremena teorija i praksa u graditeljstvu

01.03.2014. 11:40 / Izvor: eKapija.ba
Naučno-stručni skup: Savremena teorija i praksa u graditeljstvu

Na X međunarodnom naučno-stručnom skupu "Savremena teorija i praksa u graditeljstvu", koji će biti održan 15. i 16. maja 2014. godine u Banjoj Luci, razmatraće se aktuelni problemi i razmijeniti iskustva i saznanja iz savremenih dostignuća teorije i prakse.

Na X međunarodnom naučno-stručnom skupu "Savremena teorija i praksa u graditeljstvu", koji će biti održan 15. i 16. maja  2014. godine u Banjoj Luci,  razmatraće se aktuelni problemi i razmijeniti iskustva i saznanja iz savremenih dostignuća teorije i prakse vrlo široke oblasti graditeljstva kod nas i u svijetu.

Organizatori skupa: Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Arhitektonsko – građevinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Privredna komora Republike Srpske, Zavod za izgradnju a.d Banja Luka (ZIBL).

Skup će, kao i prethodnih devet, biti otvoren za sve teme koje su u funkciji unapređenja i razvoja savremene teorije i prakse u graditeljstvu i biće mjesto na kojem će se prikazati i analizirati i rješenja, vezana za realizaciju konkretnih projekata u Republici Srpskoj,  BiH i bližem i daljem okruženju.

Prema propozicijama, učesnici Skupa, koji se odluče da napišu rad za ovaj Skup, potrebno je da, najkasnije do 3. marta 2014. godine, dostave naslov rada sa rezimeom od 120-150 riječi na adresu: Zavod za izgradnju a.d. Banja Luka, Ulica Marije Bursać br. 4, 78000 Banja Luka, odnosno na e-mail: zibl@ inecco.net,  uz naznaku "naučno stručni skup". Naučno-stručni odbor Skupa će do 10. marta 2014. godine, na osnovu dostavljenog rezimea,  obavijestiti autore o prihvatanju /neprihvatanju predloženog rada.

Rok za dostavljanje prihvaćenih radova u obliku "camera ready" je 11. april 2014. godine. Uputstvo za pripremu radova za štampu u "Zborniku radova", biće naknadno dostavljeno svakom autoru rada. Radovi će biti objavljeni i u elektronskom obliku u vidu CD-ROM-a.

Radovi koji ne budu pripremljeni prema datom uputstvu neće biti publikovani. O detaljnom programu rada Skupa (vrijeme i dužina izlaganja rada), kotizaciji i dr., učesnici će biti blagovremeno obaviješteni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave