Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

NERDA: Forum integrisanog ekonomskog razvoja - 24. septembra 2009. godine u Tuzli

24.09.2009. 10:04 / Izvor: eKapija.ba

Regionalna razvojna agencija za sjeveroistočnu BiH NERDA i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida, pod pokroviteljstvom Ambasade Švedske u BiH, organizuju Forum integrisanog ekonomskog razvoja koji će se održati u Tuzli, 24. septembra 2009. godine.

Imajući u vidu promjenljive okolnosti kako na globalnoj, tako i na regionalnoj sceni koje utiču na ekonomiju Bosne i Hercegovine, NERDA i Sida su odlučile da pokrenu organizovanje novog događaja u BiH koji će na jednom mjestu okupiti aktere ekonomskog razvoja iz zemlje i šireg regiona, kako bi sa svojim kolegama i partnerima diskutovali o politikama, programima i problemima regionalnog ekonomskog razvoja.

Kroz obraćanja ključnih govornika Forum će se baviti dinamikom ekonomskog razvoja u BiH sa posebnim fokusom na nove inicijative, nove strategije, kao i nove pravce razvoja. Pored toga, dobra praksa u ekonomskom razvoju susjednih zemelja, Hrvatske i Srbije, će biti predstavljene zajedno sa uspješnim primjerima iz Bosne i Hercegovine.

Forum će na taj način biti prilika za učesnike da se umrežavaju sa drugim akterima ekonomskog razvoja, dok će predstavnici poslovne zajednice imati priliku da utiču na predstavnike vlasti u vezi sa razvojnim pitanjima i problemima. Donatorske organizacije i ambasade u BiH će učešćem u Forumu iz prve ruke dobiti uvid u potrebe, prilike i poteškoće u domenu ekonomskog razvoja, te predstaviti ekonomske strategije, planove i programe zemalja iz kojih dolaze, navodi se u saopštenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave