NEXT - Suradnička platforma za potporu istraživanju i transfer tehnologija

28.01.2014. 12:16 / Izvor: eKapija.ba
NEXT - Suradnička platforma za potporu istraživanju i transfer tehnologija

Kao partner u projektu NEXT - Suradnička platforma za potporu istraživanju i transfer tehnologija REDAH će u srijedu 29. i četvrtak 30.01.2014. ugostiti predstavnike partnerskih zemalja:

Kao partner u projektu NEXT - Suradnička platforma za potporu istraživanju i transfer tehnologija REDAH će u srijedu 29. i četvrtak 30.01.2014. ugostiti predstavnike partnerskih zemalja: Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine te Marche regije, Italija, kao nositelja projekta.

Projekt Collaborative platform to support research and technology transfer – NEXT / Suradnička platforma za potporu istraživanju i transfer tehnologija - NEXT, sufinanciran je u okviru drugog natječaja Programa IPA Jadranska prekogranična suradnja 2007-2013. Provedba projekta započela je krajem 2012. godine, a potrajat će do travnja 2015. godine. Nositelj projekta je Regija Marche (I), a partneri u projektu su: Regija Puglia (I), Grad Šibenik, IDA d.o.o., Gospodarska komora Crne Gore, Sveučilište Donja Gorica Crna Gora, Regionalno vijeće Skadar- Albanija, Fakultet agronomije i prehrambene tehnologije Mostar, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, REDASP - Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Zaklada za razvoj-Albanija.

Predviđena ukupna vrijednost projekta je 2.846.802 EUR, od čega je REDAH-u namijenjeno 131.092 EUR.

Glavni cilj projekta je kreirati efikasnu platformu za uspostavu suradnje između istraživačkih institucija, centara za transfer tehnologije, privatnog poduzetničkog sektora te razvojnog sektora u prekograničnom području.

Specifični ciljevi projekta su:

• Promoviranje, širenje i konsolidaciju u kvalitativnom i kvantitativnom smislu, suradnje između istraživačkih institucija, poduzetništva i istraživača

• Testiranje mehanizama podrške istraživačima i transferu tehnologije u regiji

• Predstavljanje kvalificiranih sugovornika s institucionalnim dionicima u pogledu širenja upravljanja istraživanjem i inovacijama

• Utjeloviti konkurentske partnere u istraživanju i transferu tehnologija na području provedbe projekta i šire međunarodno.

Tijekom ova dva dana partneri na projektu će razmatrati bitne aspekte u dosadašnjoj implementaciji projekta kao i planove za sljedeće korake u ostvarivanju ciljeva projekta, saopćeno je iz REDAH-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave