Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

No Limit Sarajevo Advertising Festival 27.02.2009. godine u sarajevskom Domu mladih

25.02.2009. 12:35 / Izvor: eKapija.ba

U petak uvečer će se u sarajevskom Domu mladih održati 4. No Limit Sarajevo Advertising Festival, na kojem će biti nagrađene najbolje ideje u reklamnoj industriji Bosne i Hercegovine.

Oglašivačke agencije su za ovogodišnji festival prijavile 256 radova u različitim skupinama i kategorijama, što predstavlja vrlo veliki broj radova u odnosu na činjenicu da je bosanskohercegovačka industrija oglašavanja produkcijski znatno skromnija od produkcija susjednih zemalja, u kojima je broj radova prijavljenih na nacionalne festivale oglašavanja približan ovogodišnjem No Limitu. Ovako veliki broj radova može se objasniti time da su održavanje No Limit Sarajevo Advertising Festivala podržale sve relevantne agencije u Bosni i Hercegovini, što dokazuje da je ovakav festival oglašivačkoj struci potreban.

(Julijana Mikulić Jurković)

"Festival No Limit predstavlja centralni događaj oglašivačke industrije Bosne i Hercegovine u jednoj godini. Ovaj su put to prepoznale i oglašivačke agencije i njihovi klijenti pa otuda ovako impozantan broj prijavljenih radova. Kao struka, nastojat ćemo razvijati svoj festival nebismo li i po kreativnom i po produkcijskom kvalitetu sustigli festivale u regiji," izjavila je Julijana Mikulić Jurković, direktorica marketinga Hypo Alpe-Adria-Bank i predsjednica Savjeta No Limita.

Za razliku od ranijih godina, kada je Festival trajao tri dana i, pored takmičarskog, imao i edukativni dio koji je okupljao najveće lidere svjetske oglašivačke industrije, ovogodišnji festival ima samo takmičarski karakter. Zašto je to tako, objašnjava Ekrem Dupanović, osnivač i predsjednik No Limit Sarajevo Advertising Festivala.

"Ne može se ništa na silu niti prije vremena. Istina je da smo imali edukativni dio koji je bio jači u odnosu na bilo koji festival u regiji, ali naša oglašivačka industrija to nije prepoznala (ili ljudi smatraju da im obrazovanje nije potrebno), pa nam se događalo da na predavanjima ima više gostiju iz cijeloga svijeta nego onih zbog kojih su došli. Napravili smo pauzu od tri godine i sada vratili samo takmičarski dio. Struka je reagovala fantastično, što dokazuje broj prijavljenih radova i broj agencija koje učestvuju na Festivalu. Polako, za godinu-dvije javit će se glad za svježim znanjem pa ćemo ponovo dovoditi svjetske lidere u Sarajevo, ali ovog puta, nadam se, u pune dvorane."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave