Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Nova edukacija za HACCP menadžere - Sarajevo, od 26. do 30. maja 2008. godine

08.05.2008. 10:06 / Izvor: Fena

Sarajevska firma Bio-Base d.o.o., koja djeluje u okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), planira od 26. do 30. maja upriličiti edukaciju za osobe koje žele steći zvanje HACCP menadžera - savjetnika za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom.

HACCP menadžer je novo zvanje koje se stiče dokvalifikacijom ili prekvalifikacijom postojećih i novih uposlenika u ministarstvima zdravstva, kompanijama, fakultetima, institutima, vladama i drugim institucijama i do sada je to zvanje uz pomoć kompanije Bio-Base steklo više od 100 osoba.

Direktorica kompanije Bio-Base Esada Nuhbegović smatra da je u posljednje vrijeme neophodan ozbiljniji pristup kontroli kvalitete hrane i njenoj zdravstvenoj ispravnosti, po principima HACCP-a, zbog sve većeg nepovjerenja potrošača u ono što se konzumira i jede kao i masovnijih trovanja hranom.

HACCP sistem kontrole sigurnosti hrane zakonska je obaveza regulirana i Zakonom o hrani i jedan je od preduvjeta za izvoz na tržište EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave