Nove metode edukacije Executive MBA in Human Resources Management

12.02.2016. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Nove metode edukacije Executive MBA in Human Resources Management

Executive MBA program je namijenjen za polaznike s mnogo radnih obveza, iz Hrvatske i cijele regije. Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je jedna od dvije u cijelom prostoru Jugoistočne Europe, u povlaštenom klubu od 5% AACSB akreditiranih fakulteta na svijetu.

Executive MBA program je namijenjen za polaznike s mnogo radnih obveza, iz Hrvatske i cijele regije. Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je jedna od dvije u cijelom prostoru Jugoistočne Europe, u povlaštenom klubu od 5% AACSB akreditiranih fakulteta na svijetu. AACSB akreditacija jamči svim postojećim i budućim studentima ZŠEM-a vrhunsku kvalitetu studiranja te visoke standarde, što dodatno potvrđuje i činjenica kako istoimenu akreditaciju posjeduju i fakulteti Yale i Harvard. ZŠEM je i već šestu godinu za redom proglašavan najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj od strane Eduniversala.

Po uzoru na najuspješnije svjetske programe, Executive General MBA program je interdisciplinarni MBA koji se sastoji od ključnih kolegija iz područja poslovnog upravljanja. Temeljna je svrha pružiti polaznicima kolegije vrhunske kvalitete iz područja marketinga, managementa, ljudskih potencijala, financija i računovodstva kroz odličnu kombinaciju teoretskog i praktičnog znanja. ZŠEM-ovi predavači stručnjaci su iz Hrvatske i svijeta, vrsnog znanstvenog i istraživačkog rada i s vrijednim poslovnim iskustvom.

Od ove godine se pokreće i Executive MBA in HRM koji je od strane Society for Human Resource Management dobio priznanje kvalitete za program te dokaz da polaznici programa stječu znanja potrebna za konkuriranje na globalnoj razini.

Executive MBA je dizajniran da potakne promišljanja o sadašnjim i budućim izazovima u managementu i poslovnom svijetu. Vještine vođenja polaznika razvijaju se kroz više dimenzija te uključuju razvijanje strategije, operacija, organizacijskog ponašanja i vođenja elektroničkog poslovanja. Kroz praktične projekte tijekom studija polaznici mogu usporedno razvijati svoja znanja i vještine, svoju profesionalnu karijeru i doprinijeti razvoju svoje organizacije. Teorijska izobrazba i praktična primjena znanja osposobit će studente za uspješno i učinkovito vođenje svake organizacije. Uz suvremene metode nastave, ističu se i brojne poslovne kompjuterske simulacije koje uz razvoj analitičkih sposobnosti omogućuju studentima testiranje njihovih sposobnosti odlučivanja te sagledavanje posljedica donesenih odluka.

Studij se sastoji od dva dijela: serije obveznih predavačkih modula i izrade diplomskog rada. Obvezni moduli osmišljeni su po principu klasičnog MBA programa. Posebna je pogodnost i mogućnost provedbe praktičnog projekta u sklopu pisanja diplomskog rada, tijekom kojeg polaznici mogu raditi na primjeru svoje kompanije. Ovaj studij jedinstvene dinamike izvodi se kroz kombinaciju od 50 % predavanja te 50 % učenja kroz rad u grupama i rad na projektima putem internetske platforme za učenje Blackboard. Ovaj jedinstveni hibridni pristup pruža jedinstvenu mogućnost za usavršavanje vikendima bez zanemarivanja poslovnih i obiteljskih obaveza.

Posebna je pogodnost studija mogućnost studentske razmjene u jednoj od zemalja od interesa studentu, ali i kompaniji. Zagrebačka škola ekonomije i managementa ima vrlo razvijenu međunarodnu suradnju s obrazovnim institucijama na svih pet kontinenata. Tijekom studija u mogućnosti ste kroz razmjenu provesti semestar na poslovnoj školi ili sveučilištu u zemlji s kojom imate ili želite razviti poslovnu suradnju, tamo učiti jezik, upoznavati poslovnu kulturu i običaje, te stjecati vrijedni socijalni kapital. Neke od zemalja za studentsku razmjenu: sve zemlje bliže regije,  Austrija, Mađarska, Češka, Libija, Alžir, Maroko, Pakistan, Turska, Njemačka, Belgija, Nizozemska, Francuska, Italija, Rusija, Poljska, Kazahstan, Gruzija, SAD, Japan, Kina, Indija Australija i druge.

PREUZMI DOKUMENT:
Executive_MBA.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave