Novi ciklus obuke za CNC programere

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Novi ciklus obuke za CNC programere

10.09.2019. 09:18 / Izvor: Akta.ba

Nakon uspješno održanog probnog predavanja u okviru obuke za CNC operatere, INTERA Tehnološki Park priprema i novi ciklus obuke za CNC programere.

Ova obuka, koja se već nekoliko godina provodi paralelno s jednom od najdugovječnijih obuka u INTERA TP-u, onom za CNC operatere, polaznike uvodi u svijet CNC tehnologija koji je značajno utjecao na procese obrade metala, drveta i drugih materijala u proizvodnim poduzećima. Ove promjene su rezultirale sve većom potražnjom za ovim zanimanjima u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Ključne vještine u ovom području svi zainteresirani mogu steći tijekom 13. ciklusa čiji je početak planiran za ponedjeljak, 7.10.2019. godine u 17h. Tijekom ukupno 50 školskih sati, polaznici će steći znanja koja svaki CNC programer mora posjedovati za operacije tokarenja (turning), glodanja (milling), tokarenja-glodanja (turn-mill) te rezanja žicom (wire cut). Iskusni predavači će ih upoznati s programom obuke i mogućnostima koje ista nudi – praktičnim radom i pristupom potencijalnom zaposlenju kroz kontakte s poslodavcima.

Svi zainteresirani za obuku za CNC programera sve detaljne informacije o programu i samoj prijavi mogu dobiti na htec@intera.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave