Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Obavještenje o zatvorenoj prodaji dionica emitenta INTERŠPED d.d. Sarajevo

21.11.2008. 12:37 / Izvor: Sarajevska berza

Na osnovu Odluke o povećanju kapitala emisijom novih dionica putem zatvorene prodaje i Odluke o emisiji dionica INTERŠPED d.d. Sarajevo putem zatvorene prodaje, donesene na sjednici Nadzornog odbora Društva održanoj dana, 11.11.2008. godine, tc Skraćenog prospekta emisije vrijednosnih papira, Uprava Društva objavljuje obavještenje o II emisiji dionica INTERŠPED d.d. Sarajevo putem zatvorene prodaje Obavještavaju se dioničari INTERŠPED d.d. Sarajevo o emisiji 51.665 običnih dionica, klase "A", koje su nedjeljive, neograničeno prenosive, dematerijalizovane i glase na ime.

Nominalna vrijednost jedne dionice je 73,00 KM, a ukupna vrijednost emitovanih dionica iznosi 3.771.545,00 KM. Emisija dionica vrši se putem zatvorene prodaje u korist unaprijed određenog kupca. Ponuda vrijednosnih papira određuje se u periodu od 01.12.2008. do 25.12.2008. godine.

Upis i uplata vrijednosnih papira u toku trajanja zatvorene prodaje vršit će se u novcu i to kod ABS Banke d.d. Sarajevo na poseban račun pod imenom kupca, a do oslobađanja u korist emitenta ili povrata kupcu. Ova obavijest nije ponuda vrijednosnih papira nego samo obavještenje o zatvorenoj prodaji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave