Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Obilježavanje dana BIHAMK-a svečanom Skupštinom 4. februara 2010. godine - Kolektivima i pojedincima bit će uručena tradicionalna godišnja priznanja

03.02.2010. 13:23 / Izvor: Fena

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) svečanom Skupštinom 4. februara obilježit će Dan BIHAMK-a, 7 februar.

Iako je zbog utjecaja globalne ekonomske krize protekla godina u djelovanju BIHAMK-a bila jedna od najtežih godina u posljednjoj deceniji, realizovan je najveći dio prioritetnih ciljeva.

Završena je jedna od najvećih investicija BIHAMK-a u proteklih osam godina - izgradnja Tehničkog centra u Zenici, nastavljen je trend omasovljenja članstva, a započeto je i nekoliko značajnih projekata.

Na kraju 2009. BIHAMK je imao oko 21.000 članova, što je gotovo dvaput više od planom predviđenog povećanja od pet posto.

S 56 specijaliziranih vozila za razne vrste usluga te 100 vanjskih saradnika iz cijele zemlje, Služba za pomoć na cesti BIHAMK-a realizovala je protekle godine oko 43.000 intervencija.

Tokom protekle godine BIHAMK je započeo realizaciju projekta videonadzora saobraćaja u BiH. U ovoj fazi projekt će obuhvatiti videonadzor najznačajnijih saobraćajnih tačaka, a u narednom periodu sve značajanije putne pravce. Realizacijom ovog projekta BIHAMK će dobiti jedan novi, evropskim standardima primjeren, kvalitet informiranja vozača o stanju na putevima.

Kako je najavljeno, u prisustvu članova Skupštine i brojnih gostiju, kolektivima i pojedincima zaslužnim za poseban doprinos u ostvarivanju programskih ciljeva BIHAMK-a, bit će uručena tradicionalna godišnja priznanja, Zlatne i Srebrne plakete i značke, kao i priznanja “Najuspješnija škola” i “Najuspješniji nastavnik” za rezultate ostvarene u prošlogodišnjem ciklusu saobraćajno-obrazovnih takmičenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave