Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Objavljen javni poziv za Program podrške poduzetništvu u Općini Centar

Na poziv se mogu prijaviti fizička lica sa mjestom boravka na području općine Centar Sarajevo.

18.01.2020. 11:12 / Izvor: Fena

Općina Centar Sarajevo i Udruženje trenera CEFE u BiH, kroz projekt podržan od Ambasade SAD u BiH, objavili su Javni poziv mladim osobama za prijavu za učešće u CEFE Programu poduzetničke podrške u općini Centar. Polaznicima će biti osigurana obuka u jačanju ličnih poduzetničkih vještina, podrška u izradi biznis plana i registraciji i pokretanju biznisa.

Za najbolje ocijenjene biznis planove osigurana je finansijska i dugoročna mentorska podrška kroz Mrežu podrške poduzetništvu.

Iz Općine navode da je program otvoren za poslovne poduhvate koji kao rezultat podrazumijevaju formalno osnivanje privrednog subjekta.

Na poziv se mogu prijaviti fizička lica sa mjestom boravka na području općine Centar Sarajevo.

Ciljne grupe koje imaju prednost pri apliciranju su mlade osobe (do 30 godina) i žene.

Očekivani broj učesnika u programu podrške u općini Centar je 25. Učešće u CEFE Program podrške poduzetništvu u općini Centar podrazumijeva: obuku u jačanju ličnih poduzetničkih kapaciteta, mentorstvo u razvoju biznis plana za odabrani poduhvat, podršku u prezentaciji poslovnog poduhvata stručnoj komisiji, te finansijsku podršku u pokretanju poslovnog poduhvata (za najbolje ocijenjene učesnike).

Prijave na javni poziv moguće je predati do 16. februara 2020. na Protokol Općine Centar Sarajevo (ulica Mis Irbina 1). 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave